google-spustil-mobilni-sluzbu-wallet-ujme-se-bezdratova-nahrada-penezenky
Novinka Google spustil mobilní službu Wallet, ujme se bezdrátová náhrada peněženky?

Google spustil mobilní službu Wallet, ujme se bezdrátová náhrada peněženky?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

20. 9. 2011 10:30 3

Internetový gigant přichází na trh s dlouho očekávanou mobilní peněženkou pro Androidí telefony s NFC čipem. První šťastlivci už začínají platit mávnutím telefonu.

Reklama

Bezkontaktní platby nám Google představil již před několika měsíci. Za využití speciální aplikace a integrovaného NFC čipu se smartphone změní v jakousi peněženku, nejvíce asi podobnou kreditní kartě. Kvůli bezpečnosti je podobně jako u platebních karet použit PIN. Díky spolupráci se společnostmi Citigroup, Visa a MasterCard lze předpokládat rychlou podporu služby u prodejců, jméno Google zase systému plateb nepochybně zajistí spoustu nadšených uživatelů.

Google spustil mobilní službu Wallet, ujme se bezdrátová náhrada peněženky?
i Zdroj: PCTuning.cz

Vše má prozatím jeden zádrhel - využívat této služby mohou jen majitelé Androidího zařízení s čipem NFC. Těm by měla být aplikace nabídnuta formou aktualizace. Ačkoli služba vypadá velmi nadějně, záleží, jak rychle se smartphony s NFC rozšíří mezi uživatele a kolik terminálů pro tyto platby obchodníci pořídí. Jelikož za ní ale stojí sám Google, dá se očekávat, že bude úspěšná.

Na závěr nepřehlédněte toto vtipné video, které si pro nás v Google připravili

Pravděpodobně to bude trvat nějaký ten pátek, než se služba dostane do Evropy, natož pak k nám do ČR. My už se ale těšíme. Co si o Google Wallet myslíte vy, využili byste jí?

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama