google-spousti-lepsi-vyhledavani-hudby
Novinka Google spouští lepší vyhledávání hudby

Google spouští lepší vyhledávání hudby

Martin Stančík

Martin Stančík

29. 10. 2009 10:09

Google se včera spojil se službami Lala a iLike, díky čemuž mohou hudební fanoušci pomocí jeho vyhledávače snadněji hledat a kupovat skladby.  

Reklama

Nejpoužívanější vyhledávač na světě nabídne uživatelům alespoň 30 sekundovou ukázku každé skladby, kterou nabízí Lala nebo iLike - v některých případech si uživatel bude moci zdarma pustit i písničku celou. Po skončení ukázky bude zákazníkovi nabídnut odkaz na stránku, kde tu kterou skladbu či album může zakoupit. Tato funkce Googlu je dostupná ode dneška, avšak pouze ve Spojených státech. Google tímto krokem chce "krást" zákazníky dominujícím iTunes od Apple a dalším zaběhnutým hudebním službám. "Každý den dostává náš vyhledávač miliony dotazů okolo hudby. Chcete vědět více o oblíbeném zpěvákovi, najít nové album či skladbu či zjistit jméno písničky, která vám stále hraje v hlavě," napsal Google na svůj blog.

Google spouští lepší vyhledávání hudby
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová funkce Googlu toto všechno usnadní - uživatel může zadat název alba, skladby, zpěváka či přímo jednu dvě věty z textu písničky. Google dodal, že přímo nespolupracuje s žádnou nahrávací společností, avšak má od těchto plnou podporu. Službu iLike před nedávnem koupila sociální síť MySpace, Lala pak nabízí streaming hudby za velmi malé částky. "Naše tržby se díky tomuto partnerství zvýší o tisíce procent. Máme asi 100 000 zákazníků, z nichž 60 000 je pravidelných. Průměrně nám jeden zákazník ročně vydělá 67 dolarů," řekl zakladatel služby Lala Bull Nguyen. "Předpokládám, že za rok se zařadíme mezi největší prodejce hudby na trhu," dodal Nguyen.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama