google-si-patentoval-chytre-rukavice
Novinka Google si patentoval chytré rukavice

Google si patentoval chytré rukavice

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

27. 8. 2012 09:00 7

Rukavice s množstvím nejrůznější techniky by měly umět ovládat například počítač nebo chytré zařízení. Tedy psát, prohlížet obrázky, přibližovat, atd.

Reklama

Pamatujete na film Minority Report, kdy se stačilo postavit před obrovskou interaktivní stěnu, a pomocí rukou jste vše ovládali? Něco takového si nyní patentoval Google. Tedy jen ty rukavice, kterými by se počítač ovládal. Nazval je jednoduše Smart Gloves, tedy chytré rukavice.

Google si patentoval chytré rukavice
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle patentu budou rukavice obsahovat kamerky, které budou umístěné na prstech. Další ale budou zajišťovat hlavně detektory pohybu, jako například akcelerometr, gyroskop, kompas a další. Všechny tyto drobnosti budou propojeny do krabičky na ruce, ve které se nachází procesor, operační paměť as lokální úložiště. Přesně spočítané pohyby jsou pak bezdrátově poslány do počítače.

Obrázek dodaný k patentu nám ukazuje také některé možnosti využití. Prvním je například přibližování a oddalování gestem pomocí dvou prstů, které používáme dnes na chytrých telefonech. Další možností je psaní textu. Stačí jen ve vzduchu psát.

Některé servery také píší o možnosti propojení s Google Glass. Google již může mít nějaký prototyp, ale určitě ještě není zcela propojen z Google Glass.

Zdroj: Tom's Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama