google-koupil-green-parrot-pictures-youtube-pomuze-zlepsit-kvalitu-videa
Novinka Google koupil Green Parrot Pictures. YouTube pomůže zlepšit kvalitu videa

Google koupil Green Parrot Pictures. YouTube pomůže zlepšit kvalitu videa

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 3. 2011 12:00 4

Technologie irské firmy byly použité v trhácích jako Pán Prstenů, X-Men nebo Spider-Man. Dočká se portál YouTube revoluce?

Reklama

Google hodlá i nadále zvyšovat kvalitu videsouborů nahrávaných na portál YouTube, k čemuž by me měla pomoci i právě oznámená akvizice společnosti Green Parrot Pictures. Cena transakce zveřejněna nebyla.

Firma Green Parrot Pictures vznikla v Irsku a stojí za technologiemi, které byla využité v několika kasovních trhácích, např. v trilogii Pán prstenů, King Kong či sci-fi X-Men. V roce 2004 ji založil profesor Anil Kokaram, který v té době hostoval na technické fakultě Trinity College v Dublinu.

Google koupil Green Parrot Pictures. YouTube pomůže zlepšit kvalitu videa
i Zdroj: PCTuning.cz

Jejich software využívá menší šířku pásma, zlepšuje rychlost přehrávání a umí potlačit šum. V průběhu nahrávání videa také umí obraz zostřit a ustálit,“ řekl ředitel Googlu pro technologie, Jeremy Doig.

V minulém týdnu pak Google za stejným účelem odkoupil i menší produkční firmu Next New Networks. Videoportál YouTube aktuálně roste o 35 hodin videa za minutu, čemuž hlavně napomohl rozmach mobilních telefonů, z nichž lze videa nahrávat, a to, že vzrostl počet společností, které API YouTube integrovaly do svých webů.

Ukázka stabilizace obrazu a opravy vad u starého videa:

Ukázka softwarové stabilizace obrazu:

Zdroj: YouTube

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama