Goldmax Racer 2.0 — extrémně výkonný notebook na hry
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Goldmax Racer 2.0 — extrémně výkonný notebook na hry

Goldmax Racer 2.0 — extrémně výkonný notebook na hry | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

28. 9. 2012 03:00 42

Seznam kapitol

1. Goldmax Racer 2.0 a jeho hardware 2. Materiály a zpracování, konektory, reproduktory 3. Klávesnice, chlazení a výdrž na akumulátor 4. Specifikace, metodika testování 5. Alan Wake, ArmA II, Battlefield 3 6. Crysis, Crysis 2, DiRT 3
7. GTA: EFLC, Just Cause 2, Mafia II 8. Max Payne 3, Metro 2033, Serious Sam 3 9. Sleeping Dogs, Skyrim, Conviction 10. Fotogalerie 11. Závěr

Hledáte výkonný herní notebook a nemáte hluboko do kapsy? Máme pro vás tip — jeden z nejvýkonnějších 15" notebooků na světě. Jmenuje se Goldmax Racer 2.0 a testovali jsme jej v téměř nejvyšší konfiguraci s nVidia GeForce GTX 680M. S tím už plynule běží třeba i Crysis 2 v DirectX 11. Jen ta cena a drahé příplatky...

Reklama
Goldmax Racer 2.0 — extrémně výkonný notebook na hry
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook Goldmax Racer 2.0 se pyšní titulem jednoho z nejvýkonnějších 15" notebooků na světě. Je nutno říct, že právem a smeknout před ním. Výkon mobilní grafické karty nVidia GeForce GTX 680M mi skutečně učaroval, notebook se s přehledem vyrovná novému stolnímu počítači vyšší střední třídy s grafickou kartou na úrovni AMD Radeon HD 7870. Výborný je též výkon čtyřjádrového procesoru architektury Intel Ivy Bridge. Goldmax Racer 2.0 navíc nepatří do kategorie velkých 17" notebooků, ale do menší 15" kategorie. Při hmotnosti lehce přes čtyři kilogramy včetně zdroje tak jde stále o v rámci možností přenosný počítač. Jen výdrž na akumulátor není zrovna vysoká, dvě a půl hodiny jsou na 15" notebook slabý výsledek.

Poměrně vysoká je bohužel cena, který u byla u testované konfigurace 56 tisíc korun s daní. Počítač přitom nebyl vybaven žádným opulentním SSD za deset tisíc, na testovanou grafickou kartu dává prodejce po celé září 50% slevu a zdarma je také dočasně 16 GB paměti. Po skončení slev tak bude testovaná konfigurace o dalších deset tisíc dražší. Pro srovnání předchůdce Racer (1.0) stál v podobně nabité konfiguraci před více než rokem necelých padesát tisíc s daní. Část jde na vrub horšímu kurzu koruny k dolaru, český prodejce však rozhodně není bez viny. K notebookům kupříkladu přestal zdarma přibalovat brašnu a špičkové herní myši vyměnil za levné Genius v ceně 200 Kč.

Při pohledu do konfigurátoru Goldmax vás překvapí ceny příplatků, které jsou předražené o desítky procent, viz první kapitola. Požádali jsme dodavatele o vyjádření a vysoké ceny omlouvá několika faktory. Hardware se nekonfiguruje u nás, ale je dodáváno na míru přímo od výrobce, takže nemůže brát ohledy na ceny v našich internetových obchodech. Ceny také nejsou pravidelně aktualizované a závisí i na kurzu koruny vůči dolaru či euru. Každopádně slibuje, že na požádání je možné dát individuální slevy na přidané komponenty, je ale třeba si o ně říci. Tedy pokud budete takhle nadupanou mašinu kupovat, neváhejte si projet ceny případných rozšíření v našich obchodech a poptat nějakou tu slevu.

Sečteno a podtrženo je Goldmax Racer 2.0 dobrý herní notebook. Jeho plusy jsou skvělý výkon pro hraní her a vysoký výkon procesoru, celkový poměr výkon/mobilita, vynikající konektivita (velké množství USB 3.0, FireWire, eSATA..), dobrá klávesnice s podsvícením, možnost upgradu či kvalitní příplatkový displej. Mínusy jsou jen hlučné chlazení a až překvapivě nízká výdrž na akumulátor. S obojím se však u takto výkonného herního notebooku dá vyžít. Škoda však ceny, 56 tisíc s daní je za testovanou konfiguraci hodně, o pár tisíc nižší cenovka by počítači slušela výrazně více.

Goldmax Racer 2.0 — extrémně výkonný notebook na hry
i Zdroj: PCTuning.cz

Oficiální vyjádření Goldmax k příplatkům

Goldmax Laptops již čtvrtým rokem razí koncept individuálních / smluvních cen, který je v České republice a na Slovensku unikátním obchodním modelem. Výkonné mobilní pracovní stanice a herní notebooky dodáváme šité na míru jednotlivým zákazníkům, kterým jsme schopni upravit cenu rovněž na míru samozřejmě s ohledem na další faktory jako je např. aktuální kurz dolaru či ceny stanovené společností Eurocom Corporation. Výše slev se liší případ od případu a odvíjí se přímo od dané konfigurace notebooku, jež daný zákazník vyžaduje. Nižší cenu notebooku či samotných komponent však garantujeme každému zákazníkovi, který o ni požádá. Ceníkové ceny v konfigurátorech nejsou tedy ceny konečné a možnosti smlouvání ceny využívá dnes více jak 50 % našich zákazníků.

Poděkování

Děkuji společnosti Goldmax Laptops za zapůjčení testovaného notebooku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama