gigabyte-ga-x58a-ud7-novy-high-end
Novinka Gigabyte GA-X58A-UD7 - Nový high-end

Gigabyte GA-X58A-UD7 - Nový high-end

Michal Kleman

Michal Kleman

20. 11. 2009 15:07 12

Spolučnost Gigabyte má jeden z největších sortimentů základních desek a nyní přidává další model, který zapadne do řady Ultra Durable 3.

Reklama

Nová deska je založena na čipové sadě Intel X58 a je tedy určena pro procesory Intel Core i7 do patice LGA1366. Paměťové sloty jsou určeny samozřejmě pro DDR3 moduly a ve čtyřech PCIe x16 slotech můžete zapojit TriSLI, nebo CrossFireX. Napájecí kaskáda procesoru má celkem 24 fází a deska vyhrazuje samostatně dvě fáze pro operační paměť a dvě pro čipovou sadu. Pro zlepšení chlazení jsou i v této desce použiti měděné desky s dvojnásobnou tloušťkou, stejně jako v ostatních UD3 deskách.

Gigabyte GA-X58A-UD7 - Nový high-end
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro připojení disků poslouží SATA 6Gb/s a popřípadně USB 3.0. Deska je vybavena technologií USB Power Boost, která by měl zajistit kompatibilitu a bezproblémové napájení různých USB zařízení. Samozřejmostí jsou kvalitní japonské kondenzátory s pevným dielektrikem, nebo malý debug LED displej na desce, u kraje pak najdete trojici tlačítek Power/reset/Clr CMOS. Při flashování by neměly nastat žádné problémy díky Duálnímu BIOSu. Mnohé také potěší dvojice ethernetových konektorů.

Co se chlazení týče, o všechny důležité komponenty na desce se stará dvojice hetapipes. Na blok na severním můstku pak může být napojen i vodní okruh. Cena nové desky by měla být okolo $300, tedy asi 5100Kč, její dostupnost je zatím neznámá, výrobce však tvrdí, že se na trh dostane již brzy.

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama