galaxy-pripravuje-jednoslotovou-gtx-670
Novinka Galaxy připravuje jednoslotovou GTX 670

Galaxy připravuje jednoslotovou GTX 670

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 5. 2012 06:00 5

Po tenké GTX 680 přijde od stejného výrobce i GTX 670 s jednoslotovým chladičem. Co ale karta ztrácí na své tloušťce, to přibírá na délce.

Reklama

Nvidia GTX 670 ještě není oficiálně uvedena a už máme možnost vidět nereferenční kousky, například jednoslotovou verzi od výrobce Galaxy. To by mohlo znamenat, že už od prvního dne budou nereferenční verze k dispozici. Stejně jako GTX 680 se v Galaxy rozhodli vytvořit i jednoslotovou GTX 670. Ta je založena na referenčním návrhu tištěného spoje, který nemá napájecí konektory vzadu, jako je tomu běžné, ale přibližně v polovině karty na horní straně, kde samotné PCB končí.

Galaxy připravuje jednoslotovou GTX 670
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jádře je celoměděná chladící základna (pravděpodobně vapor-chamber), kterou je hnán vzduch pro ochlazování. Na konci je pak hliníkový chladič napájecí kaskády. Ta je umístěna mezi grafickým jádrem a výstup, jako to bylo u pár karet. V místě, kde je ventilátor, by již neměla být karta a ventilátor by tak mohl být větší a nasávat z obou stran. To by znamenalo nižší otáčky a nižší hlučnost.

Pravděpodobně se bude jednat o stejný chladič, který byl použit na jednoslotové GTX 680 od stejného výrobce. GTX 670 má dva 6pinové napájecí konektory a podporuje 4-way SLI. Na zadní straně najdeme dual-link DVI, HDMI a DisplayPort výstupy. V Evropě bude stejná karta prodávána pod značkou KFA2.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama