funkce-refresh-a-restart-ve-windows-8-pomohou-snadno-obnovit-system
Novinka Funkce refresh a restart ve Windows 8 pomohou snadno obnovit systém

Funkce refresh a restart ve Windows 8 pomohou snadno obnovit systém

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

6. 1. 2012 09:00 9

Vývojáři Microsoftu na svém blogu zveřejnili další informace o nových funkcích chystaného operačního systému. Tentokrát se zaměřili na nástroje umožňující snadné vrácení systému do výchozího stavu.

Reklama

O Windows 8 jsme toho již napsali mnoho. Podívali jsme se na nový způsob přihlašování, rozhraní Metro a spoustu dalších chystaných vychytávek a vylepšení. Nástroje „Refresh“ a „Restart“ nám nabídnou funkce známé především z mobilních operačních systémů, kdy jediným kliknutím vrátíme zařízení do továrního nastavení. Navíc zde přibyla možnost zálohy a obnovy některých dat.

Funkce refresh a restart ve Windows 8 pomohou snadno obnovit systém
i Zdroj: PCTuning.cz

U Windows se nezřídka stávalo, že byl systém po určité době téměř nepoužitelný a nutností byla právě nová instalace, či obnova zálohy. To není nikterak příjemnou záležitostí a především jde o drahý uživatelský čas, který k tomu je zapotřebí.

Nové funkce nabídnou automatizovaný způsob, jak vše učinit, přičemž se od sebe nepatrně liší. Refresh přeinstaluje operační systém, ale zachová uživatelská data a především Metro aplikace a jejich nastavení. Vše proběhne během jednoho kliknutí, kdy systém nabootoje do režimu Windows RE a přeinstaluje jádro OS. Vše by mělo proběhnout opravdu bleskově, konkrétně v řádu několika minut. Bohužel se však budeme muset rozloučit s klasickými aplikacemi, pro které zde žádný zálohovací nástroj není, nebo si je zazálohovat ručně.

Funkce refresh a restart ve Windows 8 pomohou snadno obnovit systém
i Zdroj: PCTuning.cz

Restart se od předchozí funkce liší pouze tím, že smaže kompletní data, bez jakékoli zálohy. Navíc zde bude volitelné smazání s přepsáním úložiště, aby nebylo možné data na disku obnovit. Restart je samozřejmě i méně náročný na čas.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama