Fallout Shelter se dostal na PC, dokáže zabavit?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Fallout Shelter se dostal na PC, dokáže zabavit?

Fallout Shelter se dostal na PC, dokáže zabavit? | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

2. 8. 2016 03:00 14

Seznam kapitol

1. Fallout v roce 2015 2. Fallout Shelter v kostce 3. S.P.E.C.I.A.L. a jeho náležitosti 4. S.P.E.C.I.A.L. v praxi
5. Výlet do pustiny – zn. na vlastní kůži 6. PC verze Fallout Shelter 7. Fallout Boy hraje barvami 8. Hodnocení Fallout Shelter pro PC

Mobilní hit Fallout Shelter se přibližně po roce dostal i na naše stolní počítače. Stejně jako na mobilech je k dispozici zdarma coby free-to-play. Pojďte se s námi podívat na to, jak se liší od mobilní verze, jak se povedla její transformace a zdali je na počítačích stále tak dobře hratelný jako na mobilních zařízeních s Androidem a iOS.

Reklama

Jelikož Fallout Shelter je spíše než velká strategická hra pro PC stále jen mobilní hříčka, na její verzi pro osobní počítače jsem byla hodně zvědavá. Společně s tím, jak jsem instalovala Bethesda.net Launcher a následně se do systému registrovala, moje očekávání ještě rostlo.

Jenže pak přišlo trošku rozčarování. Fallout Shelter pro počítače vypadá naprosto stejně jako Fallout Shelter pro mobily s Androidem a iOS. Hlavní rozdíl je právě v nutnosti registrace do systému Bethesdy, nutnost spuštění launcheru v případě spouštění celé hry a dále nepřepočítávání cen za prémiové předměty a suroviny na koruny (měna je udávána v €).

Dalším viditelným rozdílem mezi počítačovou a mobilní verzí Fallout Shelter je, že počítačová verze se spouští v okně a i po maximálním roztažení je obraz ohraničen klasickou lištou na horní straně a windowsovskou lištou na straně dolní. Ani jedno ze zmíněného se mi pochopitelně nijak zvlášť nelíbí.

Fallout Shelter se dostal na PC, dokáže zabavit?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdaleka největší problém však považuji v nemožnosti propojit počítačovou verzi s verzí mobilní. Pokud tak Fallout Shelter budete chtít hrát na PC, čeká vás opětovné rozehrání. Pokud se staráte o své lidičky na mobilu už několik dní, ani bych se nedivila, kdybyste do opětovného rozehrání neměli chuť. Ani mně se do toho nechtělo, ale pak jsem se přemohla.

Bohužel, jak už jsem naznačila na předešlých řádkách, žádný bonus navíc, žádná přidaná hodnota počítačové verze Fallout Shelter nenásledovala. Tedy kromě ovládání za pomoci myši.

Ovládání za pomoci myši by mělo být hlavní předností a tahákem Fallout Shelter. Ovládání však zatím ještě není úplně bezchybné. Především nakliknutí pracovníků je docela obtížné. Najít správnou vzdálenost a bod, kdy se vám to povede, vyžaduje dostatek tréninku. Po čase však ovládání přeci jenom dokáže přejít do krve, i když pohodlné mi moc nepřišlo. Na pohodlné ťapání po displeji na mobilním zařízení to prostě nemělo.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama