facebook-ohlasil-ve-druhem-ctvrtleti-ztratu-157-milionu
Novinka Facebook ohlásil ve druhém čtvrtletí ztrátu $157 milionu

Facebook ohlásil ve druhém čtvrtletí ztrátu $157 milionu

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

28. 7. 2012 13:00 4

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg by si jistě dokázal představit lepší vstup na burzu. Není ale všem dnům konec.

Reklama

Tržby firmy sice vzrostly o 32% na $1,18 miliardy, ale do záporných čísel se Facebbok dostal díky vyplacení svých původních investorů včetně CEO Marka Zuckerberga. Pro porovnání, minulý rok měl Facebook ve stejném období zisk $240 milionů a pokud by firma nevyplácela podíl zaměstnancům, zisk by byl $295 milionů.

Facebook ohlásil ve druhém čtvrtletí ztrátu $157 milionu
i Zdroj: PCTuning.cz

V závislosti na ohlášených finančních výsledcích se propadly akcie Facebooku o 11% a obchodují se nyní za $23,94. V květnu, kdy proběhlo IPO, se jedna akcie prodávala za $38. Nehledě na to, že mnozí akcionáři přišli od května o velkou sumu peněz, zůstávají optimističtí. Je pravděpodobné, že akcie Facebooku se budou jednou pohybovat i směrem nahoru.Co je k tomu potřeba?

Počet aktivních uživatelů měsíčně vzrostl už na 955 milionů lidí, což je dobré. Problém činí počet aktivních uživatelů prostřednictvím mobilního telefonu. Těch je nyní měsíčně 543 milionů, což představuje od minulého roku nárůst o 67%. Příčina nižších zisků než by bylo potřeba pramení z toho, že Facebook prakticky není schopný monetizovat své mobilní uživatele.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama