facebook-do-kazdeho-mobilu-bude-implementovany-v-sim-karte
Novinka Facebook do každého mobilu, bude implementovaný v SIM kartě

Facebook do každého mobilu, bude implementovaný v SIM kartě

Mirek Kočí

Mirek Kočí

17. 2. 2011 14:30 29

Službu budete moci využívat v jakémkoli telefonu a bez ohledu na to, zda využíváte datových služeb u mobilního operátora.

Reklama

Celosvětová sociální síť Facebook hraje při komunikaci mezi přáteli (ale i ve světě reklam) stále větší roli. Služba jde stále kupředu, což potvrzují i údaje, že dnes ji používá už přes 600 milionů uživatelů.

Facebook výrazně expanduje a svědčí o tom i skutečnost, že nedávno byla oficiálně spuštěna i jeho svahilská verze. Služba si chce v krátkém čase podmanit také Afriku. Na její popularitě se chce přiživit i značná část dalších firem, např. Microsoft, který službu hlouběji integroval do svého mobilního operačního systému Windows Phone 7.

V minulém týdnu ho doplnily i společnosti INQ a HTC, když druhá jmenovaná představila přístroje Salsa a Chacha, neboli smartphony s výraznou integrací Facebooku a hardwarovým tlačítkem pro rychlý přístup na profil.

Své řešení na veletrhu v Barceloně prezentovala i holandská společnost Gemalto, která se specializuje se na digitální bezpečnost. A zastínila vše ostatní. Projekt se oficiálně jmenuje Facebook pro SIM (Facebook for SIM), takže už možná tušíte, o čem asi bude řeč. Ano, modrobílá služba bude implementována přímo do SIM karty. To by mělo přinést uživatelům řadu výhod.

Nepřehlédněte:

Facebook do každého mobilu, bude implementovaný v SIM kartě
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Facebook se připojíte odkudkoliv a bez ohledu na to, jaký typ telefonu používáte a zda jste právě připojeni k internetu. Aplikace se servery Gemalto a Facebooku komunikuje skrze SMS technologii. Služba jako taková nebude zdarma, ale bude zpoplatněna. K dispozici by měl být nejprve omezený trial, poté budete za využívání aplikace platit fixní částku, např. jednou za týden, za měsíc. Vzhledem k používání SMS je možné, že bude zpoplatněna i každá uživatelská akce. Ale to není zatím potvrzené.

Každopádně dá se předpokládat, že projekt bude úspěšný. Už vzhledem k tomu, že tzv. hloupých telefonů je na světě stále většina a hlavně, za pár korun budete moci kontrolovat příspěvky na zdi, aktualizovat status, odmítat či přijímat žádosti o přátelství, aniž byste museli využívat stálého měsíčního paušálu u operátora.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama