Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety

Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety | Kapitola 4

Z. Obermaier

Z. Obermaier

30. 3. 2016 03:00 21

Seznam kapitol

1. Rozměry a hmotnost, 14" herní dělo! 2. Představení, balení a specifikace 3. Sky Monster 4.0 – hardware I. (CPU, GPU) 4. Sky Monster 4.0 – Hardware II. (disky, paměť) 5. BIOS a software 6. Zpracování, konektory a repro
7. Klávesnice, chlazení a výdrž baterie 8. Výkon procesoru (Core i7-6700HQ) 9. Testy herního výkonu (GTX 970M) 10. Přetaktování (se nekoná) 11. Galerie notebooku 12. Závěr

Hledáte ultimátní výkon v malém těle? Řešením je nejnovější model Monster 4.0 od Eurocom. Uvnitř najdete procesor Core i7 Skylake, rychlé SSD pro M.2 PCIe od Samsungu i větší disk, grafickou kartu GeForce a displej s plným HD rozlišením. To vše nabízí stroj s hmotností jen 2 kg a samozřejmě s povedeným designem.

Reklama

Sky Monster 4.0 – Hardware II. (disky, paměť)

Paměť je v pořádku, jsou osazeny dva moduly s kapacitou 8 GB. Celkem tedy 16 GB v dual-channel. V konfigurátoru je možné si nechat osadit i 32 GB, ale to je dnes pro herní notebook zbytečná hodnota. Osazených šestnáct je ideálních.

Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety
i Zdroj: PCTuning.cz

Konkrétně nejde o žádné super moduly, ale o celkem běžný modul od společnosti Crucial. V našem konkrétním případě osadil výrobce pouze 2x 8GB moduly s rychlostí 2133 MHz a časováním CL15. Jde o spíše podprůměrné specifikace, máme na trhu mnohem lepší paměti. Propustnost je ale i tak dost vysoká.

Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety
i Zdroj: PCTuning.cz

Eurocom Sky Monster 4.0: Nejvýkonnější 14" laptop planety
i Zdroj: PCTuning.cz

Disky

Výrobce ve specifikacích uvádí, že osadil pevný disk Samsung SM951 ve verzi NVMe. Bohužel možná došlo k omylu, jelikož označení disků je podobné, ale v našem počítači je AHCI disk.

Klasický pevný disk 1TB od (HGST) Western Digital

Ten má o kousek nižší výkon než jeho NVMe bratr. I tak jde o brutálně výkonné SSD, navíc v kapacitě, kdy už dává jako systémový disk smysl – 256 GB.

Výsledek testu SSD disku

Jako úložiště pro hry a vaše data je zde druhý disk, tentokrát běžný 5400otáčkový disk od Western Digital. Kapacita disku je 1 TB a je na něm jediný oddíl přes celý disk. To si ale samozřejmě můžete změnit a upravit dle sebe. Výkon klasického disku je vedle SSD samozřejmě žalostný.

Výsledek disku WD 1TB

PCH čip HM170 není nijak chlazen, což není asi ani nutné. Celé chlazení je tvořeno kovovou lepící vrstvou. Možná mohl být čip alespoň ofukován, ale zřejmě to opravdu není nutné.

Celý systém

Na závěr této kapitoly se ještě podívejme na pár obrázku ze systému notebooku. První ukazuje zařízení z ovládacích panelů. Vidíme disky, grafické adaptéry, síťové kontroléry, procesor, zvukové kodeky a další zařízení. Podobný pohled nám nabídne i aplikace Aida64 a její přehled zařízení daného počítače. Podívat se můžeme na čipset, název základní desky a model notebooku, podrobnosti o pamětech, grafikách i pevných discích.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama