enermax-nabidne-svuj-prvni-mobilni-pocitac
Novinka Enermax nabídne svůj první mobilní počítač

Enermax nabídne svůj první mobilní počítač

Stoobi

Stoobi

1. 4. 2011 15:00 5

 Myslíte si, že po iPadu a malých netboocích už nelze vytvořit nic natolik nového, aby to začali zákazníci kupovat? Enermax to zkouší od lesa.

Reklama

Podle aktuálních informací marketingového oddělení společnosti Enermax se totiž připravuje nová série počítačových skříní, které by měly nést označení ECA-999-Varta. Šasi si pravděpodobně z modelového označení odnese i název – tedy Varta. Firma hodlá prodat 15 milionů kusů ročně, což by směle šlapalo na paty třeba právě iPadu.

A cože je na této case tak revolučního? Rozhodně to nejsou žádné další hot-swap pozice a podobné obyčejnosti. Varta nabídne zákazníkovi konečně kombinaci opravdové mobility a obrovského výkonu. Ani ten nejsilnější notebook totiž nikdy nebude tak výkonný, aby se rovnal standardním nadupaným PC s pořádným zdrojem.

Enermax díky svým dlouholetým zkušenostem na poli počítačových zdrojů dokázal vytvořit PSU o výkonu 999 W (od toho asi také modelové označení case), který je přímo součástí nového šasi. Atypické je na něm ale to, že má integrovanou baterii od společnosti Varta (skoro bych řekl, že je podobná autobaterii). Baterie dokáže i takto našlápnutý počítač udržet v chodu skvělých 39 minut. Je to sice údaj naměřený při testování a reálná hodnota bude asi o něco níže, stejně je to ale skvělý úspěch.

Pro všechny jásající hráče však musím poznamenat, že celý systém bude vážit něco kolem 36 kg bez komponent, takže doporučuji dokoupit i rudl značky Enermax, který bude nabízen v rámci volitelného příslušenství. Ceny bohužel zatím nebyly stanoveny a netroufám si je ani odhadovat, takže nezbývá než čekat, co Enermax nabídne oficiálně.

Enermax nabídne svůj první mobilní počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama