eclipse-plus-konecne-na-svete
Novinka Eclipse Plus konečně na světě

Eclipse Plus konečně na světě

Michal Mitrega

Michal Mitrega

16. 4. 2009 00:00 12

První informace o nové základní desce MSI pro procesory Core i7 unikly už v září roku 2008. Eclipse Plus se ale na trh dostává až teď (s půlročním zpožděním).

Reklama

MSI Eclipse Plus je základní deska s čipsetem X58 a jižním můstkem ICH10. Deska je speciální hlavně díky NF200 čipu, který umožňuje zprovoznit až Quad SLI na PCI-E x16 slotech (se 16/16/16/4 linkami). Nechybí ani PCI a PCI-E x1 slot. Deska má 6-fázové APS (Active Phase Switching) napájení procesoru, které by mělo údajně slušně snížit spotřebu energie.

Eclipse Plus konečně na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Eclipse Plus má slušně vyřešené chlazení hlavních komponent základní desky (obou můstků a MOSFETů), které spojuje jedna heatpipe trubička. Výbava porty je více než nadprůměrná: 10x SATA-II, 2x eSATA, FireWire a nespočet USB portů. Overlockerům se zase můžou zamlouvat funkce jako je OC Dial (zvyšování FSB otočným knoflíkem na základní desce), diagnostický LED displej a tlačítka power, reset a vyčištění BIOSu.

Eclipse Plus konečně na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

K nadstandardní výbavě patří i Creative X-Fi Xtreme Audio zvuková karta. U základní desky za 360 euro ale předpokládám, že majitel nebude řešit zvukový výstup přes takové šumítko.

Zdroje: TC Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama