ebola-zvedla-zajem-o-hru-plague-inc-v-ni-se-snazite-o-sireni-nemoci
Novinka Ebola zvedla zájem o hru Plague Inc., v ní se snažíte o šíření nemoci

Ebola zvedla zájem o hru Plague Inc., v ní se snažíte o šíření nemoci

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 10. 2014 19:30 10

Původně mobilní hra Plague Inc., v níž hráči mají za úkol rozšířit a zmutovat virus, bakterii, či další původce nemoci tak, aby jimi vyhubili celé lidstvo, je v obchodech s aplikacemi už více než 2 roky. To je i přes pilné updatování pro hru obvykle konec životního cyklu. Právě ve chvíli, kdy by Plague Inc. měla nadobro vymizet z popředí zájmu, se o ní dramaticky zvedl zájem. Podle všeho za to může hrozba smrtelného viru ebola.

Reklama

Podle slov vývojářů Plague Inc. počet stáhnutí jejich hry neustále roste. V uplynulých 2 týdnech si ji stáhlo více než 50% hráčů než obvykle, mírný vzrůst zájmu však tvůrci pociťovali už o několik týdnů dříve.

Ebola zvedla zájem o hru Plague Inc., v ní se snažíte o šíření nemoci
i Zdroj: PCTuning.cz

Ačkoliv je to těžko uvěřitelné, zvýšení zájmu o Plague Inc. je vůbec prvním případem, kdy nějaká skutečná (a předem nepromyšlená) událost měla blahodárný vliv na prodeje videohry.

Tvůrce videohry James Vaughan uvedl, že by v boji proti viru ebola velice rád pomohl, a že zvažuje možnost, jak to udělat skrze jeho hru. Zapracovat samotný virus ebola do hry však podle něj nepřichází v úvahu, neboť by se tím prý hrozba roznesení viru trivializovala. Není příjemné v dnešním světě narazit na někoho takto smýšlejícího?

Plague Inc. s podtitulem Evolved je nyní dostupný také na Steamu v tzv. "early access" přístupu .

Zdroj: GameSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama