dve-nove-desky-od-asrock
Novinka Dvě nové desky od ASRock

Dvě nové desky od ASRock

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 5. 2009 00:00 2

Společnost ASRock je známá především výrobou dostupnějších desek. Dnes se podíváme na novinky pro střední třídu. 

Reklama

ASRock na Computexu představí desky jak pro novou platformu Intel LGA1156, tak pro procesory Phenom II společnosti AMD. Pro prvního zmíněného výrobce bude samozřejmě určena deska s čipsetem Intel P55, konkrétně ASRock P55 Deluxe. Bude se vyznačovat podporou DDR3 modulů s taktem až 2000MHz a třemi PCIe 2.0 x16 sloty pro grafické karty. Zdroj spekuluje dokonce o možnosti zapojení tří karet do SLI, CrossFireX je pak samozřejmostí.

Dvě nové desky od ASRock
i Zdroj: PCTuning.cz

O disky se postará šest SATA 3.0Gbps portů, nebo eSATA. Připojení k internetu je pak zařízeno dvěma ethernetovými konektory. Samozřejmostí je USB 2.0 na I/O panelu, avšak výrobce přidá k této desce PCIe x1 kartu s dvěma USB 3.0 porty.

Druhá deska pro procesory AMD pracuje s čipovou sadou AMD 785G (o tomto novém čipsetu se můžete dočíst ve starší novince). Celý název desky pak bude ASRock M3A785GXH/128M, integrovaná grafická karta AMD Radeon HD4200 tak bude mít 128MB paměti připojené skrze SidePort sběrnici. Integrovanou grafiku samozřejmě můžete nahradit dedikovanou grafickou kartou, dokonce až třemi v CrossFireX, zde na 3-way SLI zapoměňte.

Dvě nové desky od ASRock
i Zdroj: PCTuning.cz

Do této desky osadíte pouze DDR3 paměti s pracovním taktem 1600MHz. K připojení disků poslouží eSATA, spolu se sedmi dalšími SATA konektory. Bohužel není jisté, jaký výstup povede z integrované grafické karty.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama