Dead State: originálnější než Wasteland 2
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dead State: originálnější než Wasteland 2

Dead State: originálnější než Wasteland 2 | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 12. 2014 03:00 5

Seznam kapitol

1. Malé překvapení 2. O co vlastně jde? 3. K práci musí přiložit ruku úplně každý 4. Příprava výprav mezi nelidi 5. Cestování prstem po mapě
6. Když se do boje vkrádá panika 7. Individuální přístup vedoucího skupiny 8. Grafika jak z deset let staré hry 9. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Bylo pro vás hra postapokalyptické RPG Wasteland 2 vrcholem letošního herního roku? Potom nám dovolte seznámit vás s jeho menší a skromnější konkurencí, která vznikla rovněž díky Kickstarteru a která vám nabídne podobnou porci zábavy a k tomu jako bonus navíc i zajímavé nápady. V naší podrobné recenzi se dozvíte víc!

Reklama

Dead State je vyprávěním řízené postapokalyptické RPG ze staré školy, které přináší tahové souboje, volný pohyb po mapě a realtimeový přesun po lokacích, čehož hojně využijete i v taktické rovině. Právě plynulý přechod z realtimeového pohybu po mapě do toho tahového a naopak přitom považuju za jednu z předností hry, kterou se Wasteland 2 chlubit nemohl. Ale abych nepředbíhala.

Sedíte v letadle, posloucháte znepokojivé zprávy o nějaké divné nemoci, která propukla na zemi, když v tom někdo uvnitř letadla zařve, dvakrát to blikne a pak ztratíte vědomí. Po několika hodinách v bezvědomí se probouzíte na zemi v troskách letadla a vydáváte se najít pomoc a samozřejmě také zjistit, co se to děje.

Divné je, že cestou nepotkáte žádného záchranáře, ale pomůže vám jenom tajemný hlas, který vás navede na to, abyste se ozbrojili a všechny v cestě pobili. To také uděláte a záhy se pak ocitáte v jedné základní škole, kde najdete vystrašenou skupinku lidí, která vám sdělí, že venku propukla záhadná infekce, která neškodné lidi proměňuje na oživlé mrtvoly. Mimo to vám pak začne docházet, že jste tímto způsobem ztratili i všechny své milé. Jelikož jste však hrdina celé hry, svůj život nevzdáváte, ale naopak se s vervou vrháte do ustálení situace na základní škole a brzy se stáváte vedoucím celé skupiny.

Být vedoucím skupiny v této hře obnáší rozdělování práce, plánování oprav a vylepšení, rozmluvu s lidmi a jejich konejšení, výpravy za zásobami, léky a dalšími předměty včetně těch luxusních, rozhodování v krizových situacích, přerozdělování luxusních předmětů a spoustu dalších činností, jejichž soubor by se dal popsat některými obecnějšími výrazy jako třeba „starost o obecné blaho skupiny“.

Dead State: originálnější než Wasteland 2
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama