Dark Souls II (PC): Když na vás smrt číhá na každém kroku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Dark Souls II (PC): Když na vás smrt číhá na každém kroku

Dark Souls II (PC): Když na vás smrt číhá na každém kroku | Kapitola 2

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 4. 2014 02:00 24

Seznam kapitol

1. Úvod, žánrové vymezení hry 2. Příběh hry, tvorba postavy 3. Představení povolání 4. Soubojový systém 5. Multiplayer
6. Galerie bossů 7. Předměty ve hře a jejich využití 8. Dark Souls II vs. Dark Souls 9. Grafika hry, hardwarová náročnost 10. Závěrečné shrnutí, hodnocení

Dark Souls II je z her, které předchází jejich pověst. Nemá perfektní grafiku, epický příběh, nebo povedený otevřený svět, ale mluví se o extrémní obtížnosti. Nápis „You Died“ uvidíte tolikrát, že jej začnete vnímat jako svého dobrého přítele. Musíte, jinak budete po pár hodinách hraní nohou poklepávat před ústavem pro choromyslné.

Reklama

Příběh hry Dark Souls II vypráví o hrdinovi, který se ve světě plném nemrtvých snaží nalézt lék na jeho (a také svou) kletbu. Kromě obšírnějšího intra se však ve hře nedočkáme mnoha in-game videí a ani rozhovorů, co by události ve hře více rozvíjely. Příběh je tak spíše jen naznačený a tak můžete popustit uzdu své fantazii a nechat ji, aby prázdná místa domalovala podle vašich představ.

Osobně mi tento způsob vyprávění příběhu vyhovoval, někomu by však dějová linie mohla chybět a Dark Souls II by tak mohl považovat spíše za akční hru než za RPG. A asi by nebyl daleko pravdy, i když všechny ostatní RPG prvky v Dark Souls II najdeme.

Podobně jako v ostatních RPG hrách si na začátku Dark Souls II vytvoříte hlavního hrdinu. Přitom vedle vzhledu musíte určit i jeho povolání a dárek, který mu propůjčí jeden zvláštní bonus. Právě povolání potom určí způsob vašeho boje, jelikož se k němu váží různé atributy (síla, výdrž, zdraví, inteligence atd.), díky nimž například budete moci používat kouzla, obouručné zbraně, nebo využívat některých bonusů.

Dark Souls II (PC): Když na vás smrt číhá na každém kroku
i Zdroj: PCTuning.cz

Volba povolání je v Dark Souls II mnohem důležitější než volba povolání v jiných RPG hrách. Obtížnost hry je totiž vyšponovaná až na maximum a tak klidně můžete zapomenout na takové frajeřinky jako je vypiplaný válečník, který umí sesílat pokročilá kouzla, nebo naopak obrněný kouzelník, co se dobře ohání s těžkou obouručnou sekyrou. I když při vývoji postavy vás nikdo neomezuje, tady to prostě funguje trošku jinak. Abyste měli šanci na postup (alespoň ze začátku), musíte využívat každičký bonus, který vám z vybraného povolání plyne.

Ve hře je celkem sedm povolání a jedno bonusové pro opravdové masochisty. Jedná se o válečníka, rytíře, šermíře, kněze, banditu, čaroděje, cestovatele a naháče, který se do hry pouští téměř nahý, bez jakékoliv zbraně, na levelu 1 a se všemi statistikami nastavenými na hodnotu 6. Fajnšmekři už nejspíš spokojeně pomlaskávají, protože se právě zamilovali do naháče, my ostatní si ale pojďme probrat i specifika ostatních povolání.

Dark Souls II (PC): Když na vás smrt číhá na každém kroku
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama