dalsi-vodou-chlazena-gtx-295-od-bfg
Novinka Další vodou chlazená GTX 295 od BFG

Další vodou chlazená GTX 295 od BFG

Jan Šorfa

Jan Šorfa

14. 2. 2009 00:00 10

BFG, přední severoamerický a evropský dodavatel grafických karet s Nvidia čipy, představil svoji verzi GTX 295 s “ThermoIntelligence” vodním chlazením - BFG Geforce GTX 295 H2O.

Reklama

Nedávno jsme Vás informovali o první vodou chlazené GeForce GTX 295 a už je tu další kousek, s ještě lepším vodním chlazením od firmy BFG. V blízké době se můžeme jistě těšit na záplavu dalších alternativ od ostatních výrobců.

Další vodou chlazená GTX 295 od BFG
i Zdroj: PCTuning.cz

BFG spojila její několikrát oceněnou GeForce GTX 295 grafickou kartu v kombinaci s vlastním vysoce efektivním měděným vodním blokem, vyvíjeným společně s odborníky z “Danger Den”. Výsledkem je zcela tiché chlazení pro ty, kteří už vlastní nějaký systém vodního chlazení. BFG “ThermoIntelligence” vodní blok přináší až o 44°C nižší provozní teploty GPU než s referenčním vzduchovým chlazením. Díky dosaženým nízkým teplotám GPU zároveň ochlazuje i ostatní části grafické karty (regulátory napětí, I/O čip, paměti atd.), které také vyzařují nazanedbatelné teplo.

Vzhledem k tomu, že GeForce GTX 295 jsou v podstatě dvě grafické karty a dvě GPU “zasendvičované” dohromady, byl vývoj “ThermoIntelligence” vodního bloku o hodně náročnější a složitější, než na většinu ostatních grafických karet. Toto řešení je určeno především pro opravdové nadšence, kteří chtějí mít dokonale tichý počítač bez žádného otravného hučení ventilátorů a zároveň chtějí dosáhnout horní hranice výkonu karty. Vše je podpořeno celoživotní zárukou, což svědčí o určité kvalitě provedení. Ten, kdo si pořídí tuto grafickou kartu, si může být jist, že dostane momentálně nejlépe navržený vodní blok, který se stará o chlazení nejrychlejší grafické karty současnosti.

Parametry grafické karty BFG GeForce GTX 295 H2O s “ThermoIntelligence” vodním chlazením zůstaly zachovány a nijak se neliší od referenčního návrhu. Výrobce nechává v tomto směru volnou ruku majitelům karty (přece by nepřipravil majitele o zábavu při hledání nevyšších frekvencí karty). Grafická karta disponuje 480 stream procesory s frekvencí 1242 MHz, 1792 MB GDDR3 paměti na frekvenci 1998MHz komunikují přes 448-bitové pamětové rozhraní a jádro tiká na frekvenci 576 MHz.

Grafická karta GeForce GTX 295 H2O bude k dispozici začátkem příštího týdne (od 16. února 2009) v nabídce největších amerických a evropských internetových obchodů. Cena není ještě stanovená ale bude pravděpodobně převyšovat cenu 400 liber (kolem 14000 Kč a více).

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama