Cooler Master má řešení pro výměnu větráků na grafice
i Zdroj: OC3D TV
Novinka Cooler Master má řešení pro výměnu větráků na grafice

Cooler Master má řešení pro výměnu větráků na grafice

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 1. 2024 15:55 2

Pokud vám vadí hlučné nebo nevkusné ventilátory na grafice, dá se svépomocí chladič sundat a větráky vyměnit, ale je to kostrbaté. Cooler Master má elegantnější řešení.

Reklama

Hoši z firmy Cooler Master proto vymysleli prototyp pro výměnu větráků v tom stylu, že chladič zůstane a vymění se celý ten plastový kryt i s ventilátory za firemní fukary Mobius. Zajímavé je, že jde o kryt s dvěma ventilátory, přičemž výkonné grafiky jsou ofukovány třemi. Samozřejmě nejlepší řešení je na takovou horkou cihlu plácnout vodní blok, ale ne každý se chce pouštět do vodních hrátek. A ostatně chladiče u karet typu RTX 4080 a 4090 jsou tak naddimenzované, že by si měly poradit s teplem i v tichém režimu. A vůbec nejjednodušší a nejúčinnější je kartu podvoltovat. Přesto se jistě najde mnoho ladičů, kteří neváhají za každé procento výkonu navíc utratit čas i peníze.

Na videu níže v čase 7:22 je chladící prototyp popsán a zobrazen. 

Tento tuningový kryt s extra ventilátory může být dalším stupínkem k tomu, aby karta jela zase o fous lépe. I tak jsou tu ale nějaké otázky. Bude tento větrný kryt univerzální nebo pro každou kartu jiný? Budou uživatelé ochotni a schopni rozebírat své grafiky, aby vyměnili designově sladěné ventilátory za jiné? Záruka by měl zůstat a teploty by prý měly klesnout v průměru o 5°C. Navíc by k tomu měl být i vertikální montážní kit. Doufejme, že nezůstane jen u prototypu.

Cooler Master má řešení pro výměnu větráků na grafice
i Zdroj: OC3D TV
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama