computex-sapphire-ukazal-radeon-hd-7770-ultimate-s-pasivnim-chladicem
Novinka Computex: Sapphire ukázal Radeon HD 7770 Ultimate s pasivním chladičem

Computex: Sapphire ukázal Radeon HD 7770 Ultimate s pasivním chladičem

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 6. 2012 09:00 10

Karta má na sobě mohutný chladič, která nepotřebuje žádný ventilátor a dokáže grafiku uchladit pasivně. Sapphire přitom ani nemusel snižovat žádné frekvence a grafická karta má tak plný výkon.

Reklama

V únoru uvedl Sapphire grafickou kartu Radeon HD 7750 s pasivním chladičem. Nyní na Comptexu stejný výrobce představil vyšší model série Ultimate. Ta nese grafické jádro Radeon HD 7770, respektive Cape Verde. 28nm grafické jádro architektury GCN obsahuje 640 unifikovaných jednotek s původními frekvencemi, tedy 1 GHz. 1 GB paměti GDDR5 se 128bitovou sběrnicí má také referenční taky, 4,5 GHz.

HD 7770 Ultimate má již podle tradice pasivní chlazení. Je tedy ideální pro ty, kteří chtějí mít v pokoji absolutní ticho, ale zároveň chtějí nějaký ten výkon a nové technologie. Chladič je mnohem delší než samotná grafická karta a dosahuje stejné délky, jako má referenční Radeon HD 7900. Od jádra teplo odvádějí 4 heat-pipes a o chlazení se pak postará série žeber. Ta jsou poměrně tlustá a mají velký rozestup, aby bylo možné ochlazení bez proudu vzduchu, vytvořeného ventilátorem.

Sapphire HD 7770 Ultimate se dostane na trh někdy v druhé polovině roku za nezveřejněnou cenu.

Computex: Sapphire ukázal Radeon HD 7770 Ultimate s pasivním chladičem
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama