CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník | Kapitola 8

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

13. 6. 2012 02:00 20

Seznam kapitol

1. CM Storm vs. CoolerMaster 2. Design a první pohled 3. Horní panel a ovládání 4. Bočnice
5. Podvozek a zadní část 6. Interiér 7. Testy 8. Výsledek bitvy?

Herní počítačová skříň, to jest pojem v dnešní době často skloňovaný, ale jinak dost kontroverzní. Těžko totiž specifikovat, co vlastně taková herní počítačová skříň má nabízet, respektive jak by měla vypadat. Společnost CoolerMaster tento pojem vzala po svém a pro zákazníky připravila rovnou samostatnou značku. My si dnes představíme jednoho ze zástupců – CM Storm Enforcer.

Reklama

A máme tu závěr. Nemám, co bych více dodal k testované case CM Storm Enforcer, takže bych si dovolil snad jen zhodnotit s sumarizovat již řečené. Enforcer je třeba považovat za základní model zatím méně obsáhlé produktové řady značky CM Storm. Podle toho se také musí hodnotit kvalita case, ale i její výbava, apod. Na druhou stranu je ale značka CM Storm součástí giganta jméne CoolerMaster, který má s vývojem počítačových skříní asi nejvíce zkušeností ze všech výrobců. Výroba specializované skříně pro hráče by tak pro něj měla být hračkou.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

A výsledek? Za částku převyšující dva tisíce korun tu máme šasi nižší střední třídy, které sice naprosto bez problémů splní svůj úkol, ale bohužel nenabídne vůbec nic navíc. Nemohu ale říci, že bych na základě toho rovnou hodnotil negativně.  Enforcer je totiž v něčem velmi zvláštní. Dokáže totiž velmi zaujmout svým vzhledem, který se opravdu vyvedl a i přes jeho teoretickou jednoduchost velmi dobře prezentuje armádní, respektive válečnou stylizaci.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

Z druhého pohledu pak útroby nabízejí všechno, co vlastně hráč, respektive majitel počítače, od case požaduje – a to variabilní uspořádání. Vždyť o které case můžeme říci, že si můžeme zvolit mezi počtem pozic pro disky nebo místem pro grafické karty. Nehledě na to, že i když upřednostníme grafické karty, máme ještě možnost využít dodávané redukce pro disky do 5,25“ pozic. Méně prostorný interiér skříně je tak vždy možné upravit přesně tak, aby vyhovoval všech komponentám.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

Podpora moderních SSD disků, ale také přítomnost USB 3.0 na předním panelu a použití 200mm ventilátoru na čelním panelu pak jen potvrzuje, že se jedná o soudobou case, kterou nelze nebrat vážně. Kdo chce navíc od case nikoliv elegantní, ale spíše agresivnější design, může být Enforcer velmi dobrou volbou.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

K negativům bych pak asi mimo vyšší ceny přidal ještě určitou chatrnost předních dvířek. Je třeba na ně dávat pozor, jelikož jejich poškození může být dost snadné – pevnost není úplně dokonalá. Naprostým zklamáním jsou pro mě ale prachové filtry. Jejich řešení je koncipováno tak, aby byla levná výroba, zapomíná se ale na ergonomii použití, respektive především čištění. Jejich zpracování na mě působí spíše jako by case spadala do nižší třídy.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

Celkově lze tedy Enforcer považovat za zbytečně předražený, což jsem také musel uvést v rámci záporů. Jestliže vás ale zaujme vzhled této skříně a budete ochotni tyto peníze do ní investovat, zklamáni nebudete a svému účelu case výborně poslouží – jen prostě chybí moderní funkcionality (jako je např. hotSWAP pozice), na které jsme si rychle zvykli od jiných výrobců, mezi které se řadí i rodičovský CoolerMaster.

CM Storm Enforcer - nenápadný bojovník
i Zdroj: PCTuning.cz

Graf ceny produktu Cooler Master Storm Enforcer Edition poskytuje server Heureka.cz

Za zapůjčení skříně k testu děkujeme výrobci – společnosti CM Storm.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama