chytre-telefony-s-androidem-jsou-nejprodavanejsi
Apple Novinka Chytré telefony s Androidem jsou nejprodávanější

Chytré telefony s Androidem jsou nejprodávanější

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

13. 7. 2012 12:00 7

Velké evropské smartphonové trhy společně s Amerikou a Austrálií opanoval Android. Tuzemská čísla bohužel nejsou známá.

Reklama

Androidí systém se stává čím dál tím více populárnější. Může za to především jeho otevřenost, oproti například iOS, který je nainstalovaný jen na pár typech zařízení. Naopak nejvíc ztratil Symbian.

Chcete se dozvědět více o nových chytrých telefonech, tabletech a aplikacích pro ně? Navštivte náš nový web Světaplikací!

Podle prodejů za stejné období v minulém a letošním roce si nejvíce polepšil Android. Nejúspěšnější byl na španělském trhu, který opanoval s 84,1% a oproti minulému roku se prodával přibližně dvojnásobně. Získával ale i na dalších trzích ve Velké Británii (8,5%), Německu (27,2%), Francii (21,3%), Itálii (24,3%) a Austrálii (20,5%). Zápornou změnu ovšem zaznamenal v Americe, kde se Android propadl o 6,8%.

Chytré telefony s Androidem jsou nejprodávanější
i Zdroj: PCTuning.cz

Opačná situace nastala v případě iOS, který na většině trzích ztratil jednotky procent nových zákazníků a růst si udržel pouze v Americe (8,7%) a Velké Británii (5,4%).

Chytré telefony s Androidem jsou nejprodávanější
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco levné smartphony s Androidem táhly, ještě levnější telefony se Symbianem se staly okrajovou záležitostí a kupoval je málokdo. Symbian se tak (s přimhouřenýma očima) dostal na úroveň RIM nebo Bada. 

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama