ceske-vodni-bloky-aneb-domaci-kutilove-na-scene
Skříně, zdroje, chladiče Článek České vodní bloky, aneb domácí kutilové na scéně!

České vodní bloky, aneb domácí kutilové na scéně! | Kapitola 6

Michal Částka

Michal Částka

28. 1. 2009 06:00 16

Seznam kapitol

1. Představení - Stixion I-113 2. Wroom v.3 3. Popis měřících metod 4. Naměřené výsledky - P/Q charakteristiky 5. Měření chladící účinnosti 6. Dnešní závěr

Je to už několik měsíců, kdy dva čeští kutilové rozšířily svoji nabídku komponentů vodního chlazení o dva další krásné CPU bloky. Lidé, kteří se věnují této problematice není v naší malé zemičce mnoho, a proto je nesmírně zajímavé sledovat vývoj těchto domácích experimentátorů a porovnávat jejich výrobky s masovou produkcí velkých firem. Na dva takové výrobky se dnes podíváme.

Reklama

Vodní blok Wroom v.3 je zdařilý CPU blok, který je vhodný i pro méně výkonná čerpadla. Pokud zvolíte správnou kombinaci radiátorů a jiných bloků, tak dostatečné čerpadlo může být i Eheim HPPS nebo 1048.

České vodní bloky, aneb domácí kutilové na scéně!
i Zdroj: PCTuning.cz


 

Přesto, že je Wroom v.3 méně výkonný, než ostatní bloky, tak může být vhodnou kombinací do levnějších vodních sestav. Doufám, že autor bude nadále pokračovat ve vývoji a i jeho chladící výkon vytáhne k maximu.

České vodní bloky, aneb domácí kutilové na scéně!
i Zdroj: PCTuning.cz

Stixion I-113 se řadí svým chladícím výkonem na opravdovou špičku. Zpracování je velice kvalitní a musím říci, že autor bloku je velice nadaný konstruktér. Jedinou nevýhodou je vysoká restriktivita, která může odradit spoustu lidí, kteří nevlastní velmi výkonné a silné čerpadlo. Moc se těším na další vodní bloky od autora Stixionu I-113.

Za zapůjčení vodního bloku Wroom v.3 děkujeme wroom.wz.cz

Za zapůjčení Stixionu I-113 děkujeme Aquacool.cz

Za naměřené výsledky děkujeme laboratoři CTTL.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama