ceny-windows-7
Novinka Ceny Windows 7

Ceny Windows 7

Martin Stančík

Martin Stančík

26. 6. 2009 00:00 20

Microsoft včera uvedl, že standardní domácí verze nového operačního systému Windows 7 bude o 8% levnější, než srovnatelná verze Windows Vista.  

Reklama


Podle Microsoftu bude nový operační systém po určitou dobu dostupný za nižší ceny - společnost totiž chce z lidí vytřískat peníze už nyní na před-objednávkách.  Nový operační systém bude vydán 22. října a ode dneška si jej (nejen) Američané mohou objednat třeba na webu BestBuy.com. Softwarový gigant neprozradil, kolik bude chtít po výrobcích počítačů, jako je třeba HP a Dell, za před-nahrané Windows - toto zajímá mnoho zákazníků, neboť většina z nich si operační systém koupí spolu s novým PC.

Microsoft včera uvedl, že bude prodávat upgrade verzi Windows 7 Home Premium od tohoto pátku do jedenáctého července za pouhých 50 dolarů; disk se softwarem uživatelé dostanou po 22. říjnu. Od 11. července bude před-objednávka stát 120 dolarů (srovnatelná verze Visty stojí 130 dolarů). Upgrade na verzi Professional bude do 11. července stát 100 dolarů, pak 200 dolarů. Microsoft také zveřejnil ceny plných verzí nového operačního systému. Verzi Home Premium pořídí lidé v USA za 200 dolarů, Professional za 300 dolarů a Ultimate za 320 dolarů.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama