blackberry-pry-chysta-mobil-s-androidem-a-fyzickou-klavesnici
Novinka BlackBerry prý chystá mobil s Androidem a fyzickou klávesnicí

BlackBerry prý chystá mobil s Androidem a fyzickou klávesnicí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 6. 2015 21:00 1

Kanadské společnosti BlackBerry se na trhu se smartphony delší dobu vůbec nedaří. Změnit by to mohlo nasazení operačního systému Android od Googlu, který by se stal základem nového modelu s vysouvací hardwarovou klávesnicí. Tvrdí to agentura Reuters na základě informací více zdrojů.

Reklama

Telefon, na kterém BlackBerry pravděpodobně použije Android, má mít vysouvací konstrukci s fyzickou QWERTY klávesnicí a zároveň i dotykový displej. Ovšem zda se jedná o chystaný Slider se zakřiveným displejem, který měl premiéru na MWC, anebo úplně jiný model, zatím nevíme. Smartphone by měl podle spekulací oslovit především podnikovou sféru a na trhu se objevit někdy v průběhu třetího čtvrtletí.

BlackBerry zprávy ohledně příprav androidího mobilu nepotvrdilo, ale ani nepopřelo. Použití operačního systému Android by však nebylo velkým překvapením. Firma má aktuálně v segmentu s chytrými telefony tržní podíl menší než 1 %, přitom ještě před pěti lety patřily smartphony  s ostružinou mezi velmi žádané.

Konkurence v podobě iPhonů od Applu a záplava modelů s Androidem je pro BlackBerry zničující. Za nezájmem zákazníků stojí i slabá dostupnost aplikací, případně jejich nových verzí.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama