biostar-se-vraci-na-trh-s-grafickymi-kartami-comeback-si-odbyte-s-modelem-geforce-gtx-750-ti-gaming-oc
Novinka BIOSTAR se vrací na trh s grafickými kartami, comeback si odbyte s modelem GeForce GTX 750 Ti Gaming OC

BIOSTAR se vrací na trh s grafickými kartami, comeback si odbyte s modelem GeForce GTX 750 Ti Gaming OC

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 1. 2015 10:00

Společnost BIOSTAR chystá comeback na trh s grafickými kartami. Její první novou grafickou kartou by se měla stát grafika GeForce GTX 750 Ti v továrně přetaktované verzi určené pro hráče.

Reklama

Označení karty bude GTX 750 Ti Gaming OC, což značí, že se dočkáme továrního přetaktování a vlastního návrhu designu, jehož autorem patrně není sám BIOSTAR, ale nejspíše společnost Onda nebo Galaxy. Vlastní je také návrh chladiče, kterým je PCB osazeno. Ten je vybavený hliníkovým pasivem ochlazovaným dvojicí 80mm ventilátorů. Celkový vzhled chladiče je poměrně jednoduchý, ale rozhodně originální. Jeho zajímavostí je zejména perforovaný kryt, který mírně překrývá jeden z ventilátorů. Otázkou zůstává, zda bude mít tento designový prvek vliv na hlučnost větráku. 

BIOSTAR se vrací na trh s grafickými kartami, comeback si odbyte s modelem GeForce GTX 750 Ti Gaming OC
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem již zmínil, karta by měla nabídnout mírné tovární přetaktování. Základní frekvence GPU je oproti referenčnímu taktu zvýšena o 39 MHz na 1059 MHz. GPU Boost frekvence potom dosahuje až 1137 MHz, což je o 52 MHz více než u referenčních modelů. Takt 2 GB pamětí typu GDDR5 zůstal nezměněn na 5,4 GHz. Mezi dalšími specifikacemi karty, potažmo GPU GM107 nalezneme také 640 CUDA jader a solidní poměr výkonu a spotřeby díky využité architektuře Maxwell. 

BIOSTAR umístil na zadní panel tři výstupy a to dvojici portů dual-link DVI a jedno rozhraní mini HDMI. DisplayPortu se tedy bohužel nedočkáme. Jedinou zbylou neznámou je cena karty. Vzhledem k ceně konkurence by se však měla pohybovat přibližně od 4 000 do 4 500 Kč.  

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama