benq-uvadi-na-trh-prvni-dualni-projekcni-reseni-s-dotykovou-technologii
Novinka BenQ uvádí na trh první duální projekční řešení s dotykovou technologií

BenQ uvádí na trh první duální projekční řešení s dotykovou technologií

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 4. 2014 14:00

Společnost BenQ uvádí na náš trh novou generaci projektorů pro vzdělávací účely, jejíž součástí jsou dva nové projektory, označené jako MW853UST a MX852UST. 

Reklama

Jedná se o DLP projektory s velmi krátkou projekční vzdáleností, které umožňují normální a kombinovanou projekci dvou projektorů. Raritou je potom možnost ovládání jejich aplikací pomocí dotykového rozhraní. Oba projektory jsou vybaveny zmíněnou technologií ultrakrátké projekce. Projekční poměr u modelu MW853UST činí pouhých 0,35. To znamená, že tento projektor umí promítnout 80palcový obraz ze vzdálenosti pouhých 28 cm, čímž je zabráněno, aby světlo lampy omezovalo přednášejícího. 

BenQ uvádí na trh první duální projekční řešení s dotykovou technologií
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Duální projekce obou projektorů pak umožňuje sloučení dvou samostatných projekcí do jednoho velkého obrazu, který odpovídá rozměrům běžné školní tabule. Tyto dvě projekce mohou být v případě potřeby samozřejmě také rozděleny. To umožňuje například pouštět video na jedné straně a doprovodný text na straně druhé. 

BenQ uvádí na trh první duální projekční řešení s dotykovou technologií
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Projektory lze dále doplnit o dva interaktivní moduly. První slouží k tradičnímu ovládání aplikací prostřednictvím speciálního pera. Jeho nadstavbou je potom zařízení, které umožňuje obsah projekce přesouvat, upravovat a měnit libovolným předmětem nebo pouhým prstem. Interakce se přitom můžou účastnit až čtyři osoby. Panel nástrojů aplikace navíc umožňuje využít různé tvary, barvy, pozadí či psací pomůcky jako je pero či křída.  

BenQ uvádí na trh první duální projekční řešení s dotykovou technologií
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Teď něco ke specifikacím. První model BenQ MW853UST nabídne maximální rozlišení 1200 × 800 pixelů s poměrem stran 16:10. Svítivost projektoru je 3200 ANSI lumenů. Druhý model MX852UST nabídne 3000 ANSI lumenů a rozlišení 1024 × 768 obrazových bodů s poměrem stran 4:3. Životnost lampy obou projektorů se potom pohybuje okolo 5000 hodin. Oba projektory mají také podporu promítání 3D obsahu pomocí HDMI rozhraní. Součástí projektorů je také funkce LAN Control, která slouží pro přístup k ovládání projektoru z pracovního místa uživatele, prostřednictvím síťového kabelu. Kromě toho se dočkáme také další široké konektivity. Snímek výše ukazuje, jaké konektory můžeme u obou modelů využít.

Ukázka projekce

Co se cen týče, BenQ MW853UST je u nás k dostání za cenu pohybující se okolo 44 990 Kč, zatímco model BenQ MX852UST lze u nás pořídit za 42 490 Kč. Volitelná ovládací souprava BenQ PointWrite stojí 6 990 Kč. Za stejnou cenu by potom mělo být možné pořídit také modul pro dotykové ovládání.

Zdroj: TZ BenQ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama