australsky-obchod-zavedl-placene-prohlizeni-zbozi-kvuli-klesajicim-prodejum
Novinka Australský obchod zavedl placené prohlížení zboží, kvůli klesajícím prodejům

Australský obchod zavedl placené prohlížení zboží, kvůli klesajícím prodejům

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 3. 2013 16:00 36

Kamenné obchody mají zboží dražší, než na internetu. Je to zejména tím, že prostory jsou drahé. V Austrálii se proto rozhodli vynutit si koupi produktu u nich „placeným vstupným“ a ne na internetu.

Reklama

Internetové nakupování je ve většině případů levnější, má ale tu nevýhodu, že si na produkt nemůžete sáhnout a vyzkoušet si ho. To je problém hlavně u elektroniky. Není tedy nic jednoduššího, než si ho zajít vyzkoušet do kamenného obchodu, kde jej mají vystavený. Tam si ho vyzkoušet a objednat v nejlevnějším internetovém obchodě.

Australský obchod zavedl placené prohlížení zboží, kvůli klesajícím prodejům
i Zdroj: PCTuning.cz

To se ale některým vlastníkům nemusí líbit, když jim obchodem projdou stovky nebo tisíce zákazníků a přitom si nic nekoupí, ale jej okukují a hrají si s vystavenými produkty. V Austrálii proto jeden kamenný obchod zavedl „vstupné“. Proto, abyste se mohli jen dívat zaplatíte 5 dolarů (v přepočtu 121 Kč s DPH). Tím chtějí zamezit tomu, aby přicházeli o potencionální zákazníky. Mohou ale přijít také o ty, kteří by si i něco koupili, ale tento kus papíru je může odradit.

Naštěstí těchto 5 dolarů bude každému odečteno z jeho nákupu, takže ve finále nebudete nic platit za to, že jste si sem přišli něco koupit. Musíte si ale koupit produkt, na který jste se chtěli podívat, v tomto obchodě a ne na internetu.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama