ati-radeon-hd-6970-antilles-pry-usedne-na-trun-v-prosinci
Novinka ATI Radeon HD 6970 „Antilles“ prý usedne na trůn v prosinci

ATI Radeon HD 6970 „Antilles“ prý usedne na trůn v prosinci

Jan Černý

Jan Černý

27. 8. 2010 20:00 20

Server NordicHardware zveřejnil informace o tom, že se AMD chystá vydat do konce roku kompletní portfolio grafických karet ATI Radeon. Prý začne levnějšími modely a skončí hi-endem.

Reklama

Podle informátorů švédského serveru NordicHardware vydá AMD do prosince letošního roku tři nové řady grafických karet. Jejich kódová označení vycházejí ze jmen ostrovů v Karibiku. Nejprve bude uvedena řada směřující do středního segmentu trhu a prý vyjde koncem října. Její jméno bude Radeon HD 6700, kódově „Barts“ (FR: Saint-Barthélemy, EN: Saint Barts, CZ: Svatý Bartoloměj).

ATI Radeon HD 6970 „Antilles“ prý usedne na trůn v prosinci
i Zdroj: PCTuning.cz

Dalším počinem má být Radeon HD 6800 „Caymen“ (EN: Cayman Islands, CZ: Kajmanské ostrovy) a uvedení na trh je prý plánované na konec listopadu. Osazením dvojice grafických čipů na jednu kartu pak vznikne Radeon HD 6970 „Antilles“ (CZ: Antily). Bude se prý jednat o plnohodnotnou dvoučipovou grafickou kartu na způsob Radeonu HD 4870 X2. Výkon, spotřeba ani provozní vlastnosti žádné z uvedených karet nejsou známy. Pro brzké uvedení na trh však hovoří zařazení několika neznámých modelů v nedávno vydaných ovladačích Catalyst 10.8. Ale vše může být nakonec úplně jinak.

Zdroj: NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama