asus-ares-nejtezsi-zapasnik-v-ringu
Novinka Asus Ares - nejtěžší zápasník v ringu

Asus Ares - nejtěžší zápasník v ringu

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 3. 2010 21:00 23

 O speciální grafické kartě Asus Ares jste si na našem serveru již mohli přečíst několik novinek. Novinka se bude zcela jistě ucházet titul šampiona v těžké váze.

Reklama

Asus Ares není pouze karta, od které si mnozí slibují ohromný výkon. Novinka se na CeBITu dostala do rukou redaktorům serveru NordicHardware a pokud jsem měl v nadpisu a perexu narážky na hmotnost této karty, nebylo to bezúčelně. Ares totiž podle odhadu váží skoro 4 kilogramy! Karta s ohromným výkonem, spotřebou a velikostí tak přidává další superlativ ke svým titulům: nejtěžší. Redaktoři NordicHardware pro jistotu navštívili stánek společnosti Sapphire a klasický Radeon HD5970 je prý mnohem lehčí, bohužel nejsou k dispozici přesná data o hmotnosti, ale Asus Ares je evidentně macek.

Asus Ares - nejtěžší zápasník v ringu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud si tedy přejete dvě grafiká jádra na jedné kartě, a to v prestižním vydání, budete si muset pořídit pevnou skříň, desku a zcela jistě nějakou "podpěrku" pod kartu, protože patic vytržených těžkým chladičem můžete na internetu vidět stovky, co teprve způsobí 2-3x těžší karta v relativně měkkém PCI-E slotu. KAždé z GPU je taktováno na 850 MHz, 4 GB paměti pak mají takt 4800 MHz, předběžná cena tohoto "exotického exempláře" se pohybuje okolo 20 000Kč.


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama