apple-vydal-nove-verze-operacnich-systemu-os-x-a-ios
Apple Novinka Apple vydal nové verze operačních systémů OS X a iOS

Apple vydal nové verze operačních systémů OS X a iOS

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 4. 2015 10:00 3

Jak mobilní, tak desktopový operační systém od společnosti Apple se nyní dočkal aktualizace. Pro svá mobilní zařízení si Apple připravil novou verzi systému iOS s pořadovým číslem 8.3, zatímco počítače Mac, iMac a notebooky MacBook dostaly novou verzi OS X Yosemite 10.10.3.

Reklama

Nejprve se podívejme na nový update systému iOS pro mobilní zařízení. Tato aktualizace si uhryzne z kapacity úložiště přibližně 300 MB a přináší řadu oprav chyb předchozích verzí, vylepšení i nových funkcí. Mezi těmi nevýraznějšími změnami nebo spíše změnami, které uživatelé asi nejvíce pocítí, patří třeba zcela nová kolekce emotikon, tzv. emoji. Emotikony mají nyní také novou nabídku/klávesnici, na níž by mělo jít jednotlivé emotikony snáze vybírat. Apple myslel také na rasové odlišnosti uživatelů a tak si budete nově moci vybrat z několika barev pleti obličejů. 

Apple vydal nové verze operačních systémů OS X a iOS
i Zdroj: PCTuning.cz

 

V nejnovější verzi mobilního operačního systému od Applu se můžeme těšit také z nových jazykových lokalizací pro hlasovou asistentku Siri, podpory bezdrátového připojení CarPlay, dvoufázové autentizace pro účty Google, nových možností filtrování aplikace Messages a mnoha dalších novinek. S příchodem iOS 8.3 se Apple zaměřil také na řadu významných oprav nedostatků v systému, které se týkají Wi-Fi, Bluetooth, otáčení obrazovky, podnikového režimu, karet v prohlížeči Safari a různých bezpečnostních rizik. 

Kromě systému iOS se dočkal aktualizace také "desktopový" operační systém OS X Yosemite. Jeho update označený jako 10.10.3 je prakticky první velkou aktualizací od vydání systému. Stáhnout ho lze prostřednictvím aktualizace v Mac App Store. Do systému byla nově přidána dlouho očekávaná aplikace Photos, která by měla fakticky nahradit nástroje iPhoto a Aperture. Tato aplikace by měla být výrazně rychlejší a sjednocovat úpravu fotografií a obrázků, které jsou ukládány na jedno místo. Podle dosavadních recenzí je Photos vhodná náhrada za iPhoto, nicméně chybí jí několik funkcí, které využijí hlavně profesionálové. 

Některé změny by potom měly být podobné jako u iOS. Mezi ně se řadí třeba dvoufázové ověřování účtu Google či vylepšené emotikony. Změny se samozřejmě udály také v oblasti zvýšení stability a výkonu. Apple se s novou verzí systému zaměřil samozřejmě také na bezpečnost. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama