apple-se-pravdepodobne-pristi-rok-vrati-zase-ke-grafickym-cipum-nvidia
Apple Novinka Apple se pravděpodobně příští rok vrátí zase ke grafickým čipům nVidia

Apple se pravděpodobně příští rok vrátí zase ke grafickým čipům nVidia

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

2. 12. 2011 06:00 14

V MacBoocích se protočily už grafiky od všech výrobců. Příštím dodavatelem bude pravděpodobně zase nVidia, která vybaví notebooky možná svými 28nm grafikami.

Reklama

Apple točí ve svých MacBoocích všechny možné grafické karty. Kdysi to byly jen integrované grafiky Intel, které následně vystřídaly grafické čipy od nVidia, ty nakonec v tomto roce vystřídalo AMD. Zdá se, že toto kolečko se rozjíždí znova. V současných nižších modelech najdeme pouze integrovanou grafiku od Intelu, která je v procesorech Sandy Bridge. 

Apple se pravděpodobně příští rok vrátí zase ke grafickým čipům nVidia
i Zdroj: PCTuning.cz


Vlevo dole grafika nVidia 9600GT a uprostřed čipset s integrovanou 9400GT v 17” MacBook Pro (2010), nahoře procesor Intel Core 2 Duo

Nové modely MacBooků přijdou pravděpodobně až s novými grafikami na 28nm výrobním procesu a procesory Ivy Bridge. Očekávat je tedy můžeme někdy na přelomu roku 2012, kdy by všechny potřebné komponenty měly být připraveny.  Zda-li Apple tentokrát zapracuje na implementaci technologie Optimus není jasné. Bylo by to logické, protože automatické přepínání grafických čipů mnohem jednodušší, než jej pokaždé přepínat ručně. Jedním z důvodů, proč nakonec byla zvolena nVidia, byl nedostatek procesorů Llano. Na jaře byl už jeden MacBook Air vybavený touto APU představen. Pro tyto tenké a malé notebooky se však s externími grafikami co by čipy nVidia nepočítá a budou si muset vystačit s integrovanou grafikou Intel.

Zdroj: TomsHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama