apple-prohral-v-cine-spor-o-znacku-ipad
Apple Novinka Apple prohrál v Číně spor o značku iPad

Apple prohrál v Číně spor o značku iPad

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 12. 2011 15:15 32

Místní soud rozhodl o tom, že registrovaná značka patří i nadále společnosti Proview. Ta se krátce po vynesení rozsudku nechala slyšet, že bude po Applu žádat náhradu škod ve výši 1,5 mld. dolarů.

Reklama

Apple nesmí na území Čínské lidové republiky používat označení iPad. Informovala o tom agentura Reuters. Značka totiž podle rozhodnutí soudu patří i nadále společnosti Proview, která už se nechala slyšet, že bude Apple žalovat o náhradu škody ve výši 1,5 miliardy dolarů.

Celý spor není vůbec jednoduchý, jak by se na první pohled mohlo zdát. Apple si práva na užívání registrované značky v Číně zakoupil, soud ale nyní jejich nákup označil za neplatný.

Nepřehlédněte:

iPad 3 bude mít vyšší rozlišení. Vyrábět se začne v lednu

Firma Proview, což je místní výrobce monitorů, si značku zaregistrovala v roce 2001, tedy dlouho předtím, než byl první tablet Applu uveden na trh. V roce 2009 Apple práva odkoupil za 50 tisíc dolarů od její dceřiné tchajwanské společnosti IP Application.

Foxconn chce zamezit sérii sebevražd - podepiš, že se nezabiješ!

Jenže soud v jihočínském Šen-čenu – městě, kde stojí neblaze proslulý komplex Foxconnu, rozhodl o tom, že jejich prodej není platný. Apple tak nemá právo, aby v Číně u svých produktů mohl užívat označení iPad. To patří nadále Proview.

Americkému výrobci nyní zbývají dvě možnosti – může práva od Číňanů odkoupit anebo pokračovat v soudním sporu.

Apple prohrál v Číně spor o značku iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama