apple-prohral-u-soudu-samsung-muze-v-australii-prodavat-galaxy-tab-10-1
Apple Novinka Apple prohrál u soudu. Samsung může v Austrálii prodávat Galaxy Tab 10.1

Apple prohrál u soudu. Samsung může v Austrálii prodávat Galaxy Tab 10.1

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 12. 2011 16:30 36

Samsungu se podařilo zvrátit soudní spor na svou stranu. Soud v Austrálii včera rozhodl, že žalující strana nemá dostatek důkazů a tak definitivně povolil prodej Galaxy Tabu 10.1.

Reklama

Jihokorejský výrobce Samsung si může zhluboka oddechnout. Nejvyšší australský soud zrušil s definitivní platností předběžné opatření, které zakazovalo prodej tabletu Galaxy Tab 10.1 na místním trhu. Informovala o tom agentura Reuters.

Vedení Samsungu v jedné ze svých prvních reakcí uvedlo, že je s verdiktem spokojeno.

Nepřehlédněte:

Samsung připravuje jedenáctipalcový tablet s rozlišením 2560 × 1600 px

Apple si u soudu stěžoval, že tablet konkurence porušuje některé jeho patenty. Soud mu dal nejprve za pravdu a vydal předběžné opatření, které nedovolovalo prodej konkurenčního zařízení na území Austrálie.

Právníci Samsungu se proti rozhodnutí odvolali a koncem minulého měsíce slavili první malé vítězství. Ne však na dlouho. Apple podal ihned odvolání k Nejvyššímu soudu, který blokaci nakonec ještě prodloužil o další týden. Při včerejším přelíčení však již rozhodl, že Apple nemá dostatek důkazů a zákaz prodeje Galaxy Tabu 10.1 definitivně zrušil.

Obě společnosti spolu vedou několik právních bitev. Americký výrobce dlouhodobě dlouhodobě tvrdí, že Samsung otrocky kopíruje jeho produkty, od tvaru zařízení až po obsah balení a další příslušenství.

Apple prohrál u soudu. Samsung může v Austrálii prodávat Galaxy Tab 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama