apple-predstavil-os-4-0-a-platformu-iad
Apple Novinka Apple představil OS 4.0 a platformu iAd

Apple představil OS 4.0 a platformu iAd

Martin Stančík

Martin Stančík

9. 4. 2010 18:00 13

Apple včera představil čtvrtou verzi svého operačního systému pro iPhone/iPod touch a iPad spolu s novou mobilní reklamní platformou.

Reklama

Nová verze operačního systému pro iPhone/iPad/iPod touch přinese přes sto nových funkcí, včetně dlouho očekávané podpory multitaskingu pro aplikace od třetích společností. Jednou z hlavních novinek je však vytvoření platformy iAd, která umožní, aby do aplikací od třetích společností mohly být jednoduše vkládány reklamy. iAd je prvním krokem Apple do velmi lukrativního byznysu s mobilní reklamou a je tedy přímou konkurencí podobným snahám Googlu. Apple externím vývojářům umožní, aby si ponechali 60% z příjmu z jejich reklamy distribuované pomocí iAd. Podle Steva Jobse bude nová verze operačního systému první vypuštěna pro iPhone a iPod touch, následně pak pro iPad.

Apple představil OS 4.0 a platformu iAd
i Zdroj: PCTuning.cz



Podle Jobse mobilní uživatelé tráví mnohem více času používáním aplikací, než surfováním po internetu, takže je vhodnější cílit reklamu sem. Jobs včera také demonstroval fungování multitaskingu - uživatel si bude nově moci například otevřít internetové rádio a současně s ním prohlížet e-maily či surfovat na internetu. "Nepřišli jsme s tím (multitaskingem) jako první, ale budeme nejlepší," řekl Jobs. Navíc OS 4.0 umožní vytvářet speciální adresáře pro aplikace stažené z iTunes, na iPhone a iPod touch přinese aplikaci iBooks z iPadu a v neposlední řadě představí vylepšený e-mail.

Zdroj: BBC
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama