apple-predstavil-9-7palcovy-ipad-pro-jake-jsou-ceny
Apple Novinka Apple představil 9,7palcový iPad Pro. Jaké jsou ceny?

Apple představil 9,7palcový iPad Pro. Jaké jsou ceny?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 3. 2016 13:00 3

Společnost Apple svůj nový tablet nabídne ve verzích 32 GB, 128 GB a 256 GB. Pro český trh platí ceny 18 790 Kč, 23 590 Kč, resp. 28 390 Kč ve WiFi verzi (bez LTE). Verze s LTE je vždy o 4 tisíce dražší.

Reklama

Americký výrobce na včerejší tiskové konferenci představil nejen iPhone SE a nové řemínky pro hodinky Watch, které zároveň zlevnily, ale také iPad Pro s 9,7palcovou obrazovkou.

Displej nového tabletu má rozlišení 2 048 × 1 536 px a je vybaven speciální antireflexní vrstvou minimalizující odlesky. Zcela nová je pak funkce True Tone, která pomocí čtyřkanálového snímače okolního osvětlení automaticky přizpůsobuje barvy a intenzitu displeje světelným podmínkám prostředí.

Pro pohodlnější ovládání bude k novince Apple nabízet stylus Pencil, který svou přesností bude dostačovat i profesionálním grafikům. V prodeji bude i speciální obal, který poslouží jako klávesnice.

Z další výbavy tabletu se sluší vyzdvihnout dvanáctimegapixelový fotoaparát iSight, který zachycuje 4K video, zpomalené video s frekvencí 240 snímků za sekundu a Live Photos. Na přední straně má své místo 5Mpx kamerka, která umí displej používat jako blesk. Dále potěší přítomnost čtečky otisků Touch ID, hned čtyři reproduktory pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku a je tu také vestavěný 27,5Wh akumulátor, který v případě WiFi varianty slibuje výdrž 10 hodin při běžném používání (u LTE modelu je to o hodinu méně).

Předobjednávky iPadu Pro s 9,7palcovým displejem bude v USA možné realizovat od 24. března, samotný prodej pak začne 30. března. Pro Českou republiku Apple termín pro spuštění předobjednávek zatím neoznámil.

Zdroj: Apple

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama