apple-oznamil-za-ctvrte-ctvrtleti-rekordni-hospodarske-vysledky
Apple Novinka Apple oznámil za čtvrté čtvrtletí rekordní hospodářské výsledky

Apple oznámil za čtvrté čtvrtletí rekordní hospodářské výsledky

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 10. 2012 10:00 10

Americká technologická společnost Apple zveřejnila hospodářské výsledky za 4. čtvrtletí fiskálního roku 2012, ve kterém vykázala příjmy ve výši 36 miliard amerických dolarů.

Reklama

Čistý zisk činil 8,2 miliardy dolarů, v přepočtu 8,67 dolaru na jednu akcii. Apple si meziročně výrazně polepšil. Loni ve stejném období oznámil tržby ve výši 28,27 miliardy a čistý zisk 6,62 miliardy dolarů (7,05 na akcii). Hrubá marže nicméně meziročně klesla na 40,3 procenta na 40 procent.

Apple prodal za minulý kvartál 26,9 milionu telefonů iPhone, což představuje meziroční nárůst o 58 procent. iPadů se prodalo 14 milionů kusů (nárůst o 26 procent). Počítačů s OS X se prodalo 4,9 milionu kusů (nárůst o 1 procento) a iPodů 5,3 milionu (pokles o 19 procent).

Firma se také rozhodla pro výplatu divident ve výši 2,65 dolaru na jednu akcii. Apple začne vyplácet dividendy po 15. listopadu.

„Jsme opravdu hrdí, že jsme mohli fantastický fiskální rok zakončit rekordním zářijovým čtvrtletím,“ řekl Tim Cook, generální ředitel Applu. „Do prázdninového období vstupujeme s nejlepšími iPhony, iPady, Macy a iPody, které jsme kdy měli a kterým opravdu věříme,“ dodal.

Apple oznámil za čtvrté čtvrtletí rekordní hospodářské výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama