apple-bude-ovladat-trh-s-tablety-do-roku-2015-kazde-druhe-zarizeni-bude-ipad
Apple Novinka Apple bude ovládat trh s tablety do roku 2015, každé druhé zařízení bude iPad

Apple bude ovládat trh s tablety do roku 2015, každé druhé zařízení bude iPad

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 4. 2011 11:00 5

Zatímco ostatní výrobci spíše prodávají hardware, Apple sází na svůj bohatý ekosystém, což právě vede k tomu, proč je tak úspěšný.

Reklama

Apple si se svým mobilním operačním systémem iOS v oblasti multimediálních tabletů udrží vedoucí pozici minimálně do roku 2015, informuje ve své zprávě analytická agentura Gartner. Ve své studii predikuje, že v roce 2015 se prodá ještě 47,1 procenta tabletů s iOS (letos by to mělo být 69 procent), což znamená zhruba 138 milionu prodaných iPadů.

V dokumentu je znovu zmiňován vyspělý ekosystém Apple, což je i jeho hlavní výhoda oproti konkurenci. Čím bohatší ekosystém, tím silnější je tah na zákazníky. Podle Gartneru spousta firem i dnes opakuje chybu jako po prvním uvedení iPhonu, a tedy, že se snaží v první řadě prodávat hlavně hardware, a aplikace a služby jsou až na druhém či třetím místě.

Nepřehlédněte:

Xoom proti iPadu propadl, tabletu se prodalo jen 100 tisíc kusů

Konkurence údajně může uspět jedině v případě, že si to co nejdříve uvědomí. V roce 2015 dosáhne Android podílu 38,6 procenta, následovat jej bude s 10 procenty systém QNX, který kanadský RIM používá v tabletu PlayBook. Podíl ostatních platforem bude nízký.

Apple bude ovládat trh s tablety do roku 2015, každé druhé zařízení bude iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Gartner

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama