amd-zlevnuje-procesory-pripravuje-tak-pole-pro-procesory-bulldozer
Novinka AMD zlevňuje procesory, připravuje tak pole pro procesory Bulldozer

AMD zlevňuje procesory, připravuje tak pole pro procesory Bulldozer

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 5. 2011 06:00 13

Uvedení procesorů Bulldozer je téměř za dveřmi a tak si AMD čistí místečko od předchozí generace procesorů. Šestijádrový procesor tak koupíte už za 2 800 kč.

Reklama

Jako před každým uváděním nových procesorů se ty stávající buď přestanou prodávat, anebo se sníží jejich cenovka. Uvedení procesorů Bulldozer se nezadržitelně blíží a tak AMD zlevňuje a čistí tak cestu pro nové procesory, které nahradí současné Phenomy II. Dvoujádrové procesory Phenom II X2 Black Edition s frekvencí začínající na 3,2 GHz tak najdeme už za 1 500 Kč (současná cena 1 800 Kč). Nejrychlejší šestijádrový Phenom II X6 1100T zlevní o 800 Kč ze současných 4 200 Kč na 3 400 Kč. Šestijádrový procesor na frekvenci 3,3 GHz s odemčeným násobičem za 3 500 Kč? Za tolik se prodává Core i5-2300 se zamčeným násobičem, čtyřma jádry a bez HyperThreadingu.

AMD zlevňuje procesory, připravuje tak pole pro procesory Bulldozer
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny nové ceny procesorů můžete vidět v tabulce výše. Nadcházející procesory Bulldozer tak pravděpodobně budou mít velice podobnou cenovku, jakou mají nyní konkurenční procesory Intel Sandy Bridge. Výkonově by měly být procesory podle posledních informací velice podobné, ale nedělejme ukvapené záběry a počkejme si na oficiální uvedení a naší recenzi.

Nepřehlédněte:

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama