amd-uvadi-serii-video-dokumentu-o-open-cl
Novinka AMD uvádí sérii video dokumentů o Open CL

AMD uvádí sérii video dokumentů o Open CL

Mirek Kočí

Mirek Kočí

18. 1. 2010 17:01 7

Chcete se dozvědět něco o tom, jak se programuje v OpenCL na platformě ATI Stream? Společnost AMD uvolnila pět video dokumentů pokrývajících to nejdůležitější.

Reklama

Předem upozorňujeme, že videa jsou opravdu hodně technická a komentář je v poměrně odborné angličtině, ale rozhodně stojí za pozornost. V prvním videu vás AMD seznámí s problematikou OpenCL a přiblíží její základy. Téma zahrnuje základny terminologie jakými jsou - paralelní zpracování dat (data-paralelismus), množiny (domains) a synchronizace.


  Ve druhem videu vás AMD seznámí podrobněji s platformou OpenCL a paměťových modelech. Témata zahrnuji výpočetní zařízení (compute devices), paměťová zařízení (memory devices) a hierarchii paměti (memory hierarchy).


 Třetí část je o přidělování zdrojů, jejich nastavení a nastavení OpenCL runtime. Téma zahrnuje výběr zařízení, vytváření kontextů (context) a front (queues), zásobníků (buffers) a obrazů (images).


Zde si se dozvíte o výkonu a synchronizaci jádra (kernel) OpenCL - Pokrývá témata o programových a kernel objektech, kompilování a spouštění kernelů a synchronizaci mezi jednotlivými příkazy.


V posledním videu pak najdete informace o variantě OpenCL C jazyka kernelu. Pokrývá témata pracovních objektů a skupin, datových typů, vektorových operací, adresního prostoru, konverzí, vestavěných funkcí a rozšíření. 


Za korektury děkujeme bývalému redaktorovi PCT Janu Kratěnovi (Krteq).

Zdroj AMD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama