Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba
i Zdroj: Acer
Článek Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba

Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba

David Jiránek

David Jiránek

18. 5. 2022 20:45 3

Seznam kapitol

1. Řada Vero 2. Acer Swift a conceptD 3. Chromebooky a TravelMate řada 4. SpatialLabs a herní stroje Predator

Tisková konference Next@Acer přinesla velké množství novinek. Rozšiřuje se nasazení OLED displejů a 3D technologie. Společnost také rozšířila nabídku šetrných modelů Vero.

Reklama

Acer Aspire Vero

Hned na úvod věnoval Acer velkou část konference životnímu prostředí a programu ESG. S tím souvisí řada Acer Vero, tedy notebooky vyrobené z recyklovaných materiálů s důrazem na životní prostředí a snadné vylepšení nebo opravu. Nový 14" Acer Vero doplní stávající, aktualizovaný 15" model a nabídne 12. generaci Intel procesorů s certifikací Intel Evo.

Notebook využívá recyklované plasty v oblastech vnější konstrukce a klávesnice. Acer nevyužil žádné barvy, které se často vyrábí neekologickým způsobem. Písmena E a R jsou zvýrazněná, aby upozornila na proces recyklace.

Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba
i Zdroj: Acer

Obě velikostní varianty byly osazeny OceanGlass touchpadem vyrobeným z plastu vázaného na oceán.

Také balení je přátelské k životnímu prostředí. Nejen že je snadno recyklovatelné, ale i samotná výroba prošla změnou, aby byla šetrnější k naší planetě. Acer používá z 85 % recyklovaný papír a ze 100 % recyklovaný plast. Zároveň krabice slouží nejen jako stojánek, ale i jako jednorázový květináč.

Menší 14palcový model bude k dispozici v srpnu za cenu od 899 euro, větší 15palcový model půjde na trh v tu samou dobu za cenu od 999 euro.

Nové Vero produkty

Řada Vero se navíc rozrůstá o monitor, miniPC, All-In-One počítač, klávesnice a myši.

All-in-on Acer Veriton Vero

All-in-one počítač Acer Veriton Vero má exteriéry z recyklovaného plastu. K zákazníkům dorazí s klávesnicí a myší ze znovupoužitých materiálů. Počítač pohání 12. generace Intel Core procesorů a grafika MX550 od Nvidie.

Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba
i Zdroj: Acer

Počítač nabídne 24" obrazovku s rozlišením FullHD a podporou dotyků. Jde o IPS panel s malými rámečky. Nad displejem je zabudovaná otočná webkamera s podporou pro Windows Hello. Soukromí je jedním z klíčových prvků tohoto modelu, výrobce proto přidal funkci Tobii Aware, která uzamkne počítač, pokud se uživatel vzdálí.

Samozřejmě se nezapomnělo ani na snadnou opravu a průběžnou údržbu. Záda monitoru lze odmontovat a vyměnit tak RAM a M.2 SSD.

Za základní verzi all-in-one počítače Veriton Vero dáte 919 euro. K dispozici bude od července.

Monitory Vero

Čerstvě představené monitory Vero seženete ve velikostech 27 a 24 palců, přičemž oba mají Full HD rozlišení. Ekologická konstrukce je složená z 85 % z PCR plastu a 5 % z plastu vázaného na oceán.

Acer ukázal řadu novinek včetně herního notebooku s 3D displejem, brýle nejsou potřeba
i Zdroj: Acer

Monitory se pyšní přesnými barvami s odchylkou Delta E<1 a certifikaci TÜV Rheinland Eyesafe. Zajímavostí je také integrovaný KVM přepínač pro snadnější obsluhu více počítačů pomocí jedné sady periferií. Připojit lze pomocí USB-C například notebook, který se bude nabíjet výkonem až 90 W.

Projektor Vero

Nový projektor z rodiny Vero je opět vyroben s cílem minimálního dopadu na životní prostředí. Využívá šasi z 50% PCR a jeho obal je z 85% recyklovaný papír. Samotný projektor využívá LED a poskytuje životnost až 30 000 hodin. Zároveň by měl být o 50 % úspornější oproti modelům s lampami obsahující rtuť.

Projektor Vero dokáže produkovat obraz s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, kontrastem 2 000 000 : 1 a svítivostí až 2 200 lumenů. Pokrývá přitom 125 % barevného prostoru REC 709. Součástí projektoru je integrovaný reproduktor o výkonu 5 W. Cena startuje na 549 euro a k dispozici bude ve třetím čtvrtletí.

Periferie Vero

Acer nově nabídne také myši a klávesnice z rodiny Vero. Na trh se dostanou až v listopadu letošního roku. Horní kryty obou periferií jsou z 65% PCR, spodní pak z 30% OBP. Myš vydrží na baterie až 18 měsíců provozu, klávesnice zase 5 milionů stisknutí klávesy.

Set klávesnice a myši bude stát 69,99 euro, za samotnou myš dáte 24,99 euro.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama