acer-pracuje-na-dvou-24palcovych-monitorech-s-rozlisenim-ultra-hd
Novinka Acer pracuje na dvou 24palcových monitorech s rozlišením Ultra HD

Acer pracuje na dvou 24palcových monitorech s rozlišením Ultra HD

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 1. 2015 06:00

Společnost Acer na nás v poslední době chrlí jeden produkt za druhým a nezaostává ani v oblasti monitorů. V současnosti totiž pracuje na dvojici nových monitorů, které přes svoji poměrně malou úhlopříčku 24" nabídnou vysoké rozlišení 3840 × 2160 pixelů (při obnovovací frekvenci 60 Hz).

Reklama

Jedná se o modely označené jako CB240HYK a K242HQK, které by měly cílit spíše na běžné uživatele, což je patrné i z jejich celkem všedních specifikací. Jejich společným jmenovatelem je využití panelu typu IPS, který by měl zajišťovat pozorovací úhly 178 stupňů v obou směrech. První model s označením CB240HYK má konkrétně úhlopříčku o velikosti 23,8 palců. Výrobce udává, že displej má 8bitovou (+FCR) barevnou hloubku, je tedy poměrně přijatelným pomocníkem i na tvorbu grafiky. 

Další specifikace zahrnují jas dosahující až 310 cd/m2 a kontrastní poměr 1000:1. Typická doba odezvy (GtG) by se potom měla být 6 ms, což bude patrně vadit asi hlavně hráčům. Z hlediska konektivity nabízí monitor tradiční sadu portů dual-link DVI, DisplayPort a HDMI 2.0 s podporou MHL. Součástí monitoru by měly být také dva 2W vestavěné reproduktory. Chybět nebude ani stojan umožňující displej otáčet, naklánět a výškově nastavovat. Využít budeme moci také režim otočení na výšku, do takzvané polohy pivot.

Acer pracuje na dvou 24palcových monitorech s rozlišením Ultra HD
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku je model CB240HYK, fotografie druhého modelu zatím není k dispozici

Druhý model s označením K242HQK má o chlup menší úhlopříčku, 23,6 palce, a také nižší maximální jas 300 cd/m2. Typický kontrastní poměr displeje monitoru je tradičně 1000:1, zato doba odezvy je oproti výše zmíněnému modelu o něco nižší a měla by se pohybovat kolem 4 ms. Panel nabídne 8bitovou barevnou hloubku a vestavěnou dvojici 2W reproduktorů. Dočkáme se také úplně stejné sady vstupů. Stojan tohoto modelu je však poněkud jednodušší, takže pomocí něho můžeme pouze upravovat náklon displeje. 

Oba modely by se údajně měly začít sériově vyrábět v únoru, a tudíž by mohly na trh dorazit někdy během dubna. Jelikož doposud nebyla zahájena výroba, nejsou známé ani koncové ceny. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama