Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží

Acer Aspire TimeLine 3810T - malý Acer s velkou výdrží | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

14. 8. 2009 03:00 21

Seznam kapitol

1. Acer Aspire TimeLine 3810T - hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže baterie 11. Vyhodnocení a závěr

Před nedávnem Acer uvedl na trh svoji novou řadu notebooků. Jmenuje se Aspire TimeLine a jak už název napovídá, měly by tyto stroje vydržet dlouho běžet na akumulátor. Jeden takový 13,3" kousek jsme proto dnes otestovali. Má vydržet až osm hodin a výrobce se mimo jiné chlubí i jeho výškou, která je prý menší než jeden palec.

Reklama

Kvalita zvuku a reproduktorů

V poslední době se všechny Acer, které jsem měl možnost testovat, honosí nálepkou Dolby. Tu má i dnes testovaný TimeLine, je to však jen ozdoba navíc, než záruka kvalitního zvuku. Od dvou maličkých reproduktorů nad klávesnicí mnoho nečekejte. V rámci možností čistý zvuk je jen při nejnižších hlasitostech a na prokreslené detaily rovnou zapomeňte. Repro se dá využít jen k nouzovému ozvučení.

Chlazení - provedení

 -pro zvětšení klikněte-
i Zdroj: PCTuning.cz
-pro zvětšení klikněte-

Chlazením notebook nijak nepřekvapí. Teplo se od procesoru a čipsetu odvádí pomocí heatpipe na malý pasiv, který je profukován ventilátorem. Ostatní komponenty jsou nechlazené.

  V klidu V zátěži
Procesor 37 °C 41 °C
Pevný disk 34 °C 48 °C

Na to, jak je TimeLine malý a tenký jsou teploty velmi nízké. Potěší také fakt, že se šasi v zátěži nikde lokálně nepřehřívá a chlazení funguje bez problémů.

Chlazení - hlučnost

Kancelářská práce ve Windows

Hluk ventilátoru mne v klidu ve Windows nepříjemně překvapil. Točí se totiž rychleji, než bych čekal a větráček je i přes den slyšet. Naštěstí není až tak hlučný, aby vás večer při práci rušil. Nicméně v poslední době jsem ve Windows zvyklý na téměř bezhlučné stroje a v TimeLinu jsou navíc osazené úsporné komponenty.

Hraní počítačových her

V plné zátěži ventilátor zrychlí jen velmi nepatrně. Hlučnost celého stroje se proto nemění a platí to stejné, co jsem psal v předchozím odstavci.

Záruka

Standardní záruka je u Aceru dva roky v České Republice, z toho první je mezinárodní. Na vyřízení reklamace má společnost ze zákona 30 dní, garanci rychlejší opravy nečekejte. Záruku však lze snadno rozšířit a to hned několika způsoby. Za cca 2500 korun včetně daně si záruku můžete rozšířit na tři roky, necelé čtyři tisíce stojí rozšíření na tři roky s krytím náhodného poškození a za něco přes 4500 Kč dostanete třiletou next business day záruku (u Aceru se jmenuje on-site).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama