4x-p55-deska-od-asrocku
Novinka 4x P55 deska od ASRocku

4x P55 deska od ASRocku

Michal Kleman

Michal Kleman

3. 8. 2009 00:00 2

 Přibližně za měsíc hodlá společnost Intel vypustit procesory Lynnfield a my se dnes můžeme podívat na základní desky určené těmto procesorům od výrobce ASRock.

Reklama

Společnost ASRock pro nás připravila zatím čtyři motherboardy a do této nabídky se vešel i mATX model. ASRock P55 Deluxe bude vlajkovou lodí nabídky ASRocku, šestnástifázová napájecí kaskáda by měla zvládnout i ty nejnenasytnější procesory a tři PCIe 2.0 x16 konektory by měly uspokojit každého náročného hráče, podporovány jsou multi-GPU řešení AMD (CrossFire) i nVidie (SLI). Otázkou je, proč výrobce uvádí, že deska má podporu pamětí DDR3 2600, takt pamětí už totiž zdaleka nezávisí na schopnostech výrobce, jako na integrovaném paměťovém řadiči procesoru.

4x P55 deska od ASRocku
i Zdroj: PCTuning.cz
4x P55 deska od ASRocku
i Zdroj: PCTuning.cz

ASRock P55 Extreme má téměř totožné specifikace s modelem Deluxe, pouze slabší, osmifázový, napájecí systém. P55 Pro je pouze dále okleštěnou verzí, oproti verzi Extreme ubyl tomuto modelu jeden PCIe 2.0 x16 port, což pro většinu uživatelů není taková tragédie, poněkud více by mohla zamrzet nemožnost osazení dvou grafických karet s čipy společnosti nVidia.

4x P55 deska od ASRocku
i Zdroj: PCTuning.cz
4x P55 deska od ASRocku
i Zdroj: PCTuning.cz

Posledí z desek, P55M Pro, je, jak už jsem zmínil na začátku článku, microATX formátu. I přesto si uchovává některé vlastnosti dražších modelů, jako třeba pevné kondenzátory ASRock DuraCap s dlouhou výdrží. Pro úsporu místa postrádá tlačítka pro mazání CMOS, start a reset, na druhou stranu i na tuto desku se vešly dva PCIe 2.0 x16 porty a můžete tak provozovat až čtyři grafická jádra ATI najednou. Všechny motherboardy by měly být k dostání ještě během tohoto měsíce.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama