3x-cenove-dostupny-notebook-pro-obcasne-hrani
Mobilní zařízení Článek 3x cenově dostupný notebook pro občasné hraní

3x cenově dostupný notebook pro občasné hraní | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

26. 12. 2007 01:00 58

Seznam kapitol

1. Acer TravelMate 5720G 2. Acer TravelMate 5720G - detailní pohled, design 3. Asus F3JR 4. Asus F3JR - detailní pohled, design 5. ASmobile VBI S96Jm 6. ASmobile VBI S96Jm - detailní pohled, design
7. Testy TFT displeje 8. Testy procesoru a paměti 9. Testy grafického jádra 10. Testy pevného disku a baterie 11. Vyhodnocení a závěr 12. ASmobile VBI S96Jm

Hledáte přenosný počítač na práci, školu a občasné hraní s cenou do 30 000Kč včetně DPH? Pak je dnešní článek určen právě vám, otestovali jsme pro vás tři takové notebooky od Aceru, Asusu a společnosti ASmobile.

Reklama

Je tady konec dnešního testu a s ním čas se podívat, jak si vlastně dnes testované notebooky vedly.

Acer TravelMate 5720G

3x cenově dostupný notebook pro občasné hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

Prvním testovaným notebookem byl Acer TravelMate 5720G. Ten příjemně překvapil svým výkonem, kdy za cenu necelých 30000Kč včetně DPH dostanete notebook se solidním výkonem, dobrou šasi s pouze menšími chybičkami. Například pro studenta vysoké školy je tento ideální. Je dostatečně výkonný, s náhradní baterií vydrží celé dopoledne přednášek s možností být neustále přes WiFi na internetu a hmotnost necelé 3kg nebude mladému člověku dělat problémy. Ani občasné hraní her pro něj není žádným problémem a z konstrukce jsem v žádném případě neměl pocit, že by se notebook měl časem rozpadnout. Příjemným bonusem pak je licence na Windows Vista Home Premium. Tento notebook tedy hodnotím pozitivně.

Acer TravelMate 5720G

Klady

Zápory

+ slušný výkon- nižší výdrž baterie
+ cena/výkon- audio konektory vepředu
+ ergonomická klávesnice
+ licence na OS Windows

Orientační cena včetně DPH: 30 000 Kč

Asus F3JR

3x cenově dostupný notebook pro občasné hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhým testovaným notebookem byl F3JR od Asusu. Tento notebook mne osobně ničím neohromil a přišel mi průměrný až podprůměrný. Jako negativa bych viděl špatný poměr cena/výkon, lesklý LCD panel či špatné rozmístění konektorů. Naopak kladný dojem na mne zanechala klávesnice nebo brašna, kterou k notebooku zdarma dostanete. Celkově však notebook podle mne nezvládl to, co jsem od něj v tomto testu očekával (že v poměru cena výkon bude obstojnou konkurencí a nabídne možnost občasného hraní) a nevidím důvody, proč by si jej měl kupovat někdo jiný, byť trošku odlišnými požadavky.

Asus F3JR

Klady

Zápory

+ klávesnice- nižší výdrž baterie
+ brašna- audio konektory vepředu
 - poměr cena/výkon
 - lesklý displej

Orientační cena včetně DPH: 25 000 Kč

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama