nova-vysokokapacitni-trasa-opticke-site-praha-viden-zlepsi-tranzitni-prenosy-dat
Článek Nová vysokokapacitní trasa optické sítě Praha-Vídeň zlepší tranzitní přenosy dat

Nová vysokokapacitní trasa optické sítě Praha-Vídeň zlepší tranzitní přenosy dat

Komerční sdělení
26. 10. 2016 14:15

Dokončení projektu vysokokapacitní DWDM trasy pro datové, internetové a hlasové přenosy se v těchto dnech podařilo českému telekomunikačnímu operátorovi Dial Telecom. Kapacita nové sítě mezi Prahou a Vídní je 100 Gbit/s (mnohonásobně) a v budoucnosti bude možné ještě více. Dobudování trasy stálo operátora desítky milionů korun. 

Reklama

Nová trasa má ultra nízkou latenci a ve vídeňském datacentru byl zároveň zřízen přístupový bod pro poskytování místních i mezinárodních tranzitních služeb.

Budování tuzemských i evropských optických sítí a přístupových bodů považuje Dial Telecom za jednu ze svých priorit. Jde o finančně náročnou, nicméně o strategicky důležitou komunikační infrastrukturu. Obzvláště v době, kdy velmi rychle narůstají nároky uživatelů, operátorů, datacenter a všech institucí na kvalitní, bezpečné a vysoce datově náročné přenosy dat. Typicky jde o u uživatelů o sledování videí, v případě firem pak náročné přenosy firemních dat (zálohování, ERP, CRM, konference ad.).

Nová vysokokapacitní trasa optické sítě Praha-Vídeň zlepší tranzitní přenosy dat
i Zdroj: PCTuning.cz

S novou DWDM trasou Praha-Vídeň tak byl ve Vídni (Data Centre Vienna – Interxion, Louis-Haefliger-gasse 10) zřízen přístupový bod Ethernet/IP/MPLS sítě pro poskytování paketově orientovaných služeb.

Dial Telecom tak pokračuje s rozvojem svých „DCM free“ optických transportních DWDM tras využívajících koherentní detekci, která umožňuje dosahovat rychlostí n x 100 Gbit/s a v budoucnu i vyšších a zaručuje zároveň nízkou latenci přenášeného signálu. Dial Telecom tak chce být při rozšiřování sítě co nejblíže ke svým zákazníkům a přitom zajišťovat rychlou implementaci moderních technologií a dostupnost datových a hlasových služeb.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama