facebook-za-pul-roku-smazal-miliardy-falesnych-uctu
Novinka Facebook za půl roku smazal miliardy falešných účtů

Facebook za půl roku smazal miliardy falešných účtů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 11. 2019 10:00

Společnost Facebook oznámila, že v tomto roce odstranila už 5,4 miliardy falešných účtů. Zároveň firma uvedla, že zaznamenala rekordně vysoký počet žádostí vlád o poskytnutí údajů o uživatelích.

Reklama

Na největší sociální síti světa bylo ve druhém a třetím čtvrtletí dohromady smazáno asi 4,5 milionu příspěvků. V případě Instagramu, který Facebook vlastní, to bylo v uvedených šesti měsících skoro 1,7 milionu příspěvků, přičemž v obou kvartálech bylo necelých 80 procent odhaleno dříve, než si je kdokoli zobrazil. U Facebooku byl tento ukazatel nad 95 procenty.

„Vylepšili jsme naši schopnost odhalovat a blokovat pokusy o vytvoření falešných nebo urážlivých účtů. Odhadujeme, že každý den s pomocí detekčních systémů zabráníme milionům pokusů o vytvoření falešných účtů,“ uvedl Facebook s tím, že výrazně investoval do detekce a zrušení účtů vytvořených se záměrem oklamat lidi, zvláště když jsou šířeny jako součást koordinovaných kampaní s politickou nebo společenskou agendou.

Facebook za půl roku smazal miliardy falešných účtů
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně jako v případě falešných účtů hovoří Facebook také o efektivnějším potlačování projevů nenávisti. Firma ve zprávě zdůraznila svou snahu zaměřenou na boj proti příspěvkům souvisejícím s terorismem, šířením nenávisti, sebevraždami, dětskou pornografií a drogami.

V neposlední řadě majitel nejpoužívanější sociální sítě na světě uvedl, že zaznamenal rekordně vysoký počet žádostí vlád o poskytnutí údajů o uživatelích. Nejvyšší počet žádostí mělo pocházet ze Spojených států, Indie, Británie, Německa a Francie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama