htc-vive-focus-prichazi-do-evropy-s-resenim-pro-komunikaci-ve-firmach
Novinka HTC Vive Focus přichází do Evropy s řešením pro komunikaci ve firmách

HTC Vive Focus přichází do Evropy s řešením pro komunikaci ve firmách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 11. 2018 17:45

Společnost HTC oznámila zahájení prodeje VR headsetu Vive Focus pro firemní zákazníky na českém a slovenském trhu. Ti ocení hlavně naprostou nezávislost na PC nebo externím sledovacím systému. Brýle disponují 6-DOF sledováním pohybu ve world-scale měřítku, jemnými displeji s rozlišením 2 880 × 1 600 px a zorným polem 110°. V prodeji jsou za necelých 15 tisíc korun.

Reklama

Jednou z aplikací pro headset Vive Focus je i nový komunikační nástroj studia 2 Bears nazvaný Vive Sync. Ten umožňuje uspořádání virtuální schůzky až pro 20 účastníků i sdílení materiálů jako jsou videa, prezentace, trojrozměrné modely a vizualizace. Součástí aplikace je také trojrozměrné malování, které lze využít například ke komentářům ohledně sdílených prezentací nebo 3D modelů. Samozřejmostí je snadné pořizování screenshotů, nahrávání video záznamu či převod zvukového záznamu na text. Právě tyto vlastnosti umožní jednotlivým členům týmu plynule navázat na virtuální poradu hned poté, co skončí, a začít například plnit uložené úkoly.

„Vive Sync původně vznikl jako náš interní nástroj, který nám pomáhá překlenout vzdálenost mezi pobočkami HTC na opačných polokoulích planety. Usnadnil nám řešení mnoha problémů, se kterými jsme se stejně jako ostatní firmy působící v rámci několika kontinentů a časových pásem potýkali,“ řekl David Sapienza, výkonný ředitel studia 2 Bears.

HTC Vive Focus přichází do Evropy s řešením pro komunikaci ve firmách
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále Sapienza uvedl, že Vive Sync lze snadno začlenit do stávajících systémů, které jsou firmy zvyklé využívat, aniž by aplikace ohrozila jejich bezpečnost. Zaměstnanci tak mohou sdílet i citlivé informace a materiály. Pro běžné uživatele je velkou výhodou rychlé a intuitivní domluvení bezpečné virtuální porady. Díky propojení s e-mailovým programem MS Outlook a Office 365 si mohou zaměstnanci domluvit setkání v aplikaci prostřednictvím svého e-mailu tak, jak jsou zvyklí u ostatních schůzek. Systém poté vygeneruje QR kód, který slouží jako virtuální klíč. Zaměstnanec se pak připojí jeho načtením pomocí kamery headsetu HTC Vive, Vive Pro nebo Vive Focus.

Studio 2 Bears začne přijímat partnery do pilotního programu už příští měsíc. Doplňující informace ohledně cenové politiky budou zveřejněny v následujících dnech. Firemní zákazníci mohou headset Vive Focus zakoupit za 577,69 € (přibližně 14 966 Kč) na oficiálním webu HTC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama