hrace-vznasejici-se-60-metru-nad-prahou-sledovalo-50-tisic-lidi
Novinka Hráče vznášející se 60 metrů nad Prahou sledovalo 50 tisíc lidí

Hráče vznášející se 60 metrů nad Prahou sledovalo 50 tisíc lidí

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 6. 2017 14:30

Šestý díl série ROG Extreme Gaming, která hostí zápasy v PC hrách na netradičních místech, proběhl v pražských Riegrových sadech s podtitulem Pařba v oblacích. Tentokrát se turnaj odehrával na speciální plošině zavěšené na jeřábu ve výšce 60 metrů nad zemí.

Reklama

V hlavním zápase v populární hře Counter-Strike: Global Offensive se utkal český tým eXtatus s protivníky z německého klubu Penta Sports. eXtatus deklasoval soupeře navzdory papírovým předpokladům 3:0 a získal výhru 2 000 dolarů. Akci si na místě nenechala ujít tisícovka lidí a na streamu ji sledovalo přes 50 tisíc unikátních diváků nejen v Česku a na Slovensku, ale i v Německu, kde se herní klání také v přímém přenosu vysílalo.

Herní akci ROG Extreme Gaming – Pařba v oblacích zahájila exhibice dívčího týmu ROG female proti MenTeamu, výběru největšího českého youtubera MenTa. Dívky potvrdily své kvality, překonaly počáteční obavy z velké výšky a ve hře CS:GO s přehledem zvítězily.

Zatímco se vše chystalo k hlavnímu zápasu dne, přihlížející diváci měli možnost zahrát si v ROG herní zóně na noteboocích ASUS oblíbené hry Quake, Overwatch a CS:GO nebo se zúčastnit turnajů o drobné ceny. Doslova tlačenice byla u ROG fotokoutku, kde se každý chtěl vyfotit s českými a slovenskými youtubery a streamery. Nechyběli mezi nimi MenT, Vlada Videos, Asimister, DeeThane, Dev1 nebo Viktorkaa, ani moderátoři akce a další známé tváře české herní scény Alžběta Trojanová a Radek SterakDary Starý.

Před druhou hodinou vypukla hlavní bitva v CS:GO mezi týmy eXtatus a Penta Sports. Hráčům, kteří měli k dispozici herní notebooky ROG G752, komplikovala výkon nejen nezvyklá šedesátimetrová propast pod nimi, ale hlavně prudké slunce a povívající vítr roztáčející plošinu. S podmínkami se nakonec lépe vyrovnali hráči českého mužstva a celkem jasně dokráčeli k vítězství 3:0 na zápasy. Vítěz získal prize money v hodnotě 2000 dolarů, poražený berlínský klub si odvezl šek na 1000 dolarů.

Vůbec poprvé byl Extreme Gaming určen i pro veřejnost, a proto byl v Riegrových sadech připraven i bohatý doprovodný program. V Microsoft Xbox zóně probíhalo po celý den volné hraní na konzolích Xbox One. Návštěvníci se také mohli občerstvit v Monster Chillout zóně díky drinkům Monster Energy a chipsům Lay´s. O hudební podkres se postaral DJ Forrest Pine.

Na závěr povedené akce se vznesla plošina s vybranými diváky, kteří se mohli doslova v oblacích setkat se svými idoly z řad youtuberů a zároveň zažít stejné pocity jako samotní hráči.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama